Ionuț Săvoiu, în contradicție totală cu Adrian Țuțuianu!

Distribuie:

Renunțarea la alegerea  președintelui de consiliu județean în sistem uninominal crează controverse în interiorul PSD Dâmbovița. Parlamentarii au decis ca președintele CJ să fie ales din rândul consilierilor județeni, prin votul acestora. Întrebat despre această variantă, deputatul Ionuț Săvoiu a explicat că, în opinia sa, uninominalul nu a adus neapărat exemple bune pentru politică:

“Uninominalul pentru președinții de consiliu județean nu știu dacă a adus exemple bune pentru politica românească. Lasă loc pentru negociere și pentru stabilirea unor majorități la nivel județean care să introducă un nou climat de dezvoltare pentru respectivele comunități.  Eu mă situez pe poziția susținerii acestei idei și se pare că foarte mulți colegi din PSD, atâta vreme cât s-a promovat această inițiativă, consideră pozitivă o astfel de modificare. După două mandate de uninominal la președinții de consilii județene, PSD nu a avut o experiență foarte bună în cazurile concrete. Cred că societatea românească are nevoie de dezbatere a principalelor teme și de un consens pe temele importante. Este nevoie de echilibru”a declarat în cadrul unei conferințe de presă deputatul PSD, Ionuț Săvoiu.

Părerea sa este însă diametral opusă celei a actualului președinte CJD, social democratul  Adrian Țuțuianu. Acesta a povestit, la un eveniment, presei  locale că i-a certat pe parlamentari de Dâmbovița pentru că au votat această variantă. Țuțuianu s-a exprimat și public împotrivă renunțării la uninominal în ceea ce privește alegerea președinților de CJ.

“Vă aduc aminte de anul 1996 cum s-au făcut negocierile pentru realizarea unei majorități în Consiliul Județean. Se discuta de garsoniere, de apartamente… Cine știe acea perioadă își aduce aminte că majoritățile s-au făcut dificil, au însemnat întotdeauna compromisuri, unele dincolo de limita legii. Președinții aleși dintre consilieri vor genera o instabilitate permanentă. “crede  Țuțuianu.

În 2016, președinții de consilii județene vor fi aleși indirect prin votul consilierilor.  Astfel în Dâmbovița vor rămâne ca președinți aleși de popor doar Florin Popescu și Adrian Țuțuianu. Uninominalul se va păstra doar în cazul primarilor, care vor fi aleși,  însă, într-un singur tur.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Ionuț Săvoiu, în contradicție totală cu Adrian Țuțuianu!

  • 11 mai 2015 at 16:11
    Permalink

    In acelasi spirit,primarii ar trebui alesi din doua tururi de scrutin,dar asta distruge jocurile celor mari,iar votul dat partidelor va deveni insignifiant.Va dati seama,bani investiti,rude ,fini,amante in pozitia de a pierde la alegeri,este greu! Din doua tururi are posibilitatea sa iasa cel dorit de majoritate,poate ar conta mai mult principiul valorii,voi insa limitati alegerile doar la o confruntare locala oficiala,prin vot,intre partidele principale ale politicii romanesti,oricum atat de hulite de popor si patate de coruptie.
    Despre cei doi,sa fie la ei,acolo,ca acum se cearta,iar pana acum au fost uniti ,in rele,in bune….au distrus cat au putut pentru propriul buzunar,chiar daca ,uneori au fost la limita legii sau in afara ei,dar justitia noastra ,ca si inexistenta! Au distrus fara sa schiteze un gest,o remuscare,dar speram sa nu-i mai avem in fruntea judetului,pe niciunul.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro