Improvizație de “siguranță” pe DN 72! Iată cum a “asigurat” CNAIR zona unde un TIR a căzut pe calea ferată

După ce un tirist a scăpat ca prin minune cu viaţă în data de 24 octombrie, după ce a derapat şi a rămas suspendat cu mastodontul peste calea ferată, în localitatea dâmboviţeană Mija, compania care administrează drumul nu se grăbește cu punerea în siguranță a zonei.  Drumul a rămas la fel ca la accident, autorităţile punând doar câteva balize, care semnalizează faptul că parapetul de protecţie este rupt. Ca de obicei, reprezentanţii CNAIR au ales varianta mai simplă. Dacă va rămâne așa și peste iarnă, pericolul va fi şi mai mare pentru conducătorii auto, întrucât în zonă se formează polei, iar derapajele sunt la ordinea zilei. Cel mai probabil, autorităţile vor reacţiona abia după ce vor avea loc mai multe tragedii în zonă.

În luna octombrie, în doar cinci zile, pe DN 72, în judeţul Dâmboviţa, s-au produs nu mai puţin de şase accidente, în localităţile Dragodana, Picior de Munte, Găeşti, două în I.L.Caragiale şi Mija. Două dintre evenimentele rutiere care au avut loc pe Drumul Naţional 72 au fost mortale. La acestea se adaugă şi incidentul cu şoferul de tir care a rămas suspendat peste calea ferată.

Cu certitudine, este una din cele mai periculoase zone din judeţul Dâmboviţa, ca şi risc rutier. Noi am informat, imediat după accident, administratorul drumului care, fără să fiu răutăcios, nici măcar n-a participat la cercetarea la faţa locului şi era atribuţia lui să îndepărteze din drum obstacolele. L-am informat în scris, iar dacă vor trece cele 30 de zile, pe care le are ca termen de graţie, vom proceda la sancţionare. Dacă aţi observat, mai sus, la 500 de metri, mai e o lucrare pe care doar au semnalizat-o. Nu s-au apucat nici de ea.”, a declarat Şeful Serviciului Rutier din Dâmboviţa, Răducu Rizea.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro