Grozavu, pus la colț de fostul lui aliat! Țuțuianu: ̋Ascultați până la capăt, că nu cunoașteți legea ̋

Așa cum i-a obișnuit pe consilierii județeni, președintele CJD a aruncat  câteva replici acide și în ședința ordinară a forului județean.

La observația făcută de consilierul PNL Gabriel Grozavu (cel de care Țuțuianu vorbea chiar frumos pe vremea când îi asigura majoritatea în CJD și nu ieșea din cuvântul lui), referitoare la proiectul cu rectificarea bugetului propriu județului, pe anul 2015, cum că, potrivit informațiilor din teritoriu, Consiliul Județean ar avea restanțe la unele consilii locale în ceea ce privește asocierile cu acestea, pentru anumite proiecte, președintele CJD i-a replicat lui Grozavu:  ̋Ascultați până la capăt, că nu cunoașteți legea ̋. Șeful administrației județene și-a motivat afirmația cu Articolul 48 din Legea Finanțelor, care spune că ̋În situația în care, pe parcursul execuției bugetare, din motive obiective, implementarea unui proiect de investiții nu se poate realiza conform proiecției bugetare, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot propune autorităților deliberative, până la data de 31 octombrie, aprobarea redistribuirii fondurilor între proiectele înscrise în programul de investiții ̋. Țuțuianu spune că nu a primit nicio propunere în acest sens de la primarii în cauză.

Printre primăriile la care s-a referit Gabriel Grozavu când a vorbit de restanțele CJD se numără Petrești, Morteni și Răcari.

Țuțuianu a completat cu faptul că le-a spus primarilor să continue lucrările, pentru că în ianuarie 2016 vor primi toți banii. Acesta a mai adăugat pe lista primăriilor care vor primi anul viitor bani pentru lucrările efectuate pe asocieri cu CJD și Buciumeni, Cojasca, Gura Șuții, Lungulețu, Pucioasa, Titu, Valea Mare, Vișina, Glodeni.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro