Eveniment la Târgovişte, la 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România: ,,Basarabia 1918-2016. Istorii si destine paralele”

Duminică, 27 martie, ora 11, la Aula Universităţii „Valahia” din Târgovişte, Strada Revolutiei, nr. 13, va avea loc conferința ,,Basarabia 1918-2016. Istorii si destine paralele”, prilejuită de aniversarea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, din 27 martie 1918

De asemenea, vor fi  difuzate filmele: „Variaţiuni pe un nume. Nicolae Simatoc” și „Expediţiile Memoriei în Kazahstan” și  va avea loc lansarea de carte : „Nicolae Simatoc, legenda unui fotbalist basarabean, de la Ripensia la FC Barcelona”

Prin participarea cunoscutului istoric Octavian Ţîcu, cercetător-coordonator la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei, fost Ministru al Tineretului şi Sportului, maestru internaţional de box, de şapte ori campion al Republicii Moldova și câștigător al Cupei Europei, va avea loc un dialog identitar autentic, un altfel de dialog de rememorare a istoriei, a unor destine marcante și marcate de istorie, un dialog despre rădăcini şi dezrădăcinare umană, despre tenacitate, responsabilitate, performanţă, încredere, despre condiţia omului  ca produs al societăţii, dar şi al propriei deveniri  in  realităţi socio-istorice complexe, marcate de timpuri istorice dramatice, un dialog care să umple golurile lăsate de istoriografia română în privinţa trecutului.

Documentarul și lansarea de carte „Nicolae Simatoc, legenda unui fotbalist basarabean, de la Ripensia la FC Barcelona”, bazate pe un proiect de cercetare de 6 ani, desfășurat în Republica Moldova, România, Italia, Spania, constituie provocări interesante atât pentru pasionații de sport, cât și pentru pasionații de istorie.

Ȋn egală măsură, Expedițiile Memoriei în Kazahstan, un program inițiat de Dr. Octavian Țîcu, în calitatea pe care o avea de Ministru al Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, vor aduce în lumină descoperiri inedite ale istoriei.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro