Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022
savoiu_ionut

Deputatul Ionuţ Săvoiu solicită prim-ministrului finanţarea postului Radio România Internaţional (RRI)

Deputatul PSD Ionuţ Săvoiu i-a cerut premierului Dacian Cioloş ca la următoarea rectificare a Bugetului de Stat pe anul 2016 să se aloce o prevedere bugetară de cel puţin 9 milioane de lei pentru a asigura funcţionarea normală a postului RRI într-un an electoral important pentru românii cu drept de vot de peste hotare.

„Radio România Internaţional (RRI) este postul public pentru străinătate, parte a Societăţi Române de Radiodifiziune (SRR), care are ca misiune legală, conform Legii 41/1994 republicată, să elaboreze şi să transmită spre difuzare programe în limba română şi în alte limbi, adresate ascultǎtorilor din întreaga lume, pentru a promova imaginea României şi politica sa internă şi externă. RRI a demonstrat că are potenţial de dezvoltare şi în viitor, pentru a promova România, politica sa internă şi externă, unui public din întreaga lume, români plecaţi din ţară în diferite perioade, şi străini interesaţi de România.  Practic, RRI este singura sursă continuă şi credibilă de informaţii poliglote, puse în context, despre România.

RRI este foarte important pentru publicul românesc de peste hotare ( românii din jurul granițelor, din comunități istorice, dar şi românii plecați la muncă ori la studii), pentru că oferă acestuia informații actualizate, utile, despre țara de origine). În contextul anului 2016, cu alegeri parlamentare în toamnă, la care românii de peste hotare vor vota, este esenţială asigurarea unei activităţi la parametrii normali a postului Radio România Internaţional. Conform Anexei nr. 3/45/02a, cod 67.01.55, din Bugetul de stat pe anul 2016, alocaţia bugetarǎ a fost stabilitǎ în cuantum de 8.248.000 lei, identică celei din 2015, care s-a dovedit insuficientă în pofida unei execuţii bugetare foarte strânse. Reducerile succesive ale alocaţiei bugetare (de la 11.000.000 lei în 2011 la  8.248.000 lei în 2016) au efect direct asupra calităţii actului jurnalistic, majorarea cheltuielilor de funcţionare, inclusiv a cheltuielilor cu sursele de informaţii (agenţii, presă), colaboratori (pentru dezvoltarea on-line), deplasări, telefoane, precum şi afectarea relaţiilor cu ascultătorii postului’’, a solicitat deputatul Ionuț Săvoiu.

Distribuie:

One thought on “Deputatul Ionuţ Săvoiu solicită prim-ministrului finanţarea postului Radio România Internaţional (RRI)

  1. Prea multi bani tocati voi cei de la TVR!!! Sunt si banii nostri , nu aveti bunul simt si respectet fata de noi sa angajati manageri competenti!!!
    Voi inca mai folositi lozinca>>>>Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc! Exact ca-n timpul comunistilor!
    Mai baieti! Treziti-va! Voi aveti o infrastructura pe care alte tv-uri nu au avut!!
    Cum de sa ajuns la faliment?
    Lasati huzul pe banii nostri si puneti osul la treaba!

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media