Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Deputatul Corneliu Ştefan cere măsuri concrete în cazul „Balena Albastră”! „Nu toate şcolile au psihologi”

Deputatul Corneliu Ştefan a cerut, astăzi, Ministrului Administraţiei şi Internelor, Carmen Dan, măsuri concrete pentru siguranţa copiilor împotriva jocurilor pe internet, în contextul informaţiilor conform cărora cel puţin două sinucideri a doi copii, unul din Dâmboviţa, ar avea legătură cu un joc numit „Balena Albastră”. Ştefan a adresat ministrului de resort o întrebare pe această temă subliniind două probleme foarte importante. Una este legată de faptul că şcolile nu au toate psihologi care să observe schimbări comportamentale şi să-i consilieze pe elevi, referindu-se la afirmaţia ministrului conform căreia „psihologii din școli pot observa îndeaproape comportamentul copiilor”. Cea de-a doua problemă sesizată se referă la faptul că uneori simplele discuţii ale autorităţilor cu cei mici nu fac decât să le stârnească curiozitatea. Deputatul a solicitat un răspuns scris din partea ministrului interpelat.

Corneliu Ştefan: Doamnă ministru,  Aţi declarat, după ce doi copii, unul în vârstă de 11 ani din judetul Dâmboviţa, celălalt, de 14 ani, din Satu Mare, s-au spânzurat în aceeaşi zi, că sunteţi extraordinar de îngrijorată din cauza jocului online „Balena Albastră”, chiar dacă anchetatorii nu au făcut o legătură directă între sinucideri şi acest joc al morţii.

Din păcate, zilele trec şi fenomenul se extinde, iar psihologii din şcoli, la care aţi făcut referire că sunt oamenii care pot observa cel mai bine schimbările comportamentale ale elevilor şi, astfel, să intervină la timp, în realitate nu există în fiecare unitate de învăţământ!

Vă întreb, prin urmare, care sunt măsurile concrete care au fost luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul fiecărui Inspectorat Judeţean de Poliţie, pentru a stopa extinderea flagelului „Balena Albastră”? Şe ştie că o simplă discuţie cu copiii nu are neapărat efectul scontat, de multe ori chiar îi incită pe aceştia să facă lucrurile exact pe dos. Aşadar, ce alte soluţii de prevenire ia în calcul Ministerul Afacerilor Interne?

Ministrul de Interne, Carmen Dan,  va avea, marţi, alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, întâlniri cu elevii din mai multe şcoli bucureştene pentru a le spune cât de periculos este jocul „Balena Albastră”.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media