BĂLENI: Agricultorii, disperaţi din cauza hoţilor! S-au înarmat cu furci şi bâte pentru a-şi apăra munca

În plin sezon al trufandalelor, ţiganii intră în solariile agricultorilor, pe timp de noapte, ca la ei acasă. Nu pleacă niciodată cu mâna goală. Fie că fură legumele, numai bune de scos la piaţă, fie că iau uneltele sau maşinăriile folosite de ţărani, fie că fură firele de curent, afacerile pentru romi merg ca unse. Agricultorii sunt disperaţi. Spun că s-au săturat să găsească dezastru în sere dimineaţa, când vin la muncă.

Nu ştim care sunt…ăştia din Băleni Sârbi sau din Racoviţă. Mi-au luat două brazde jumătate de ceapă. Noaptea vin! Noi stăm aici la muncă de dimineaţa până seara, apoi plecăm acasă să ne odihnim…”

“Nu e bine deloc. Vin în fiecare an, în fiecare primăvară, în fiecare vară și cu roșiile.”

“Stau cu motorul după mine în maşină că nu pot să-l las aici. Îl fură imediat…”

“Mi-au furat cablul de curent. Doi ani la rând, în valoare de 15 milioane lei vechi. Îl topesc, nu ştiu ce fac cu el… Folosesc cuprul, nu ştiu. Acum l-am băgat subteran să fiu sigur că nu-l mai iau.”

Reprezentanţii Primăriei Băleni spun că au ajuns şi la ei sesizările oamenilor, nu doar la poliţie, şi au hotărât ca poliţiştii locali să îi controleze pe cei care pleacă la piaţă în fiecare dimineaţă. Nu de puţine ori, au fost văzute persoane cu marfă de vânzare care nici măcar nu deţin în proprietate suprafaţă arabilă. Ţiganii merg să vândă marfa furată în Piaţa 1 MAI din Târgovişte. Autorităţile locale din Băleni spun că au vorbit cu autorităţile municipale în vederea efectuarii unor controale riguroase la tăranii care vin cu legume la piaţă, pentru a-i depista pe cei care nu deţin acte pe marfă, implicit pentru a-i depista pe cei care profită de munca altora. Dacă nu se va găsi o soluţie rapidă, în ciuda faptului că agricultorii sunt osteniţi de muncă, agricultorii sunt hotărâţi să se înţeleagă între ei şi să păzească solarii cu rândul, înarmaţi cu bâte, furci şi alte obiecte cu care se poat apăra şi cu care să-i ţină la distanţă pe hoţi. Astfel îşi vor face singuri dreptate.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “BĂLENI: Agricultorii, disperaţi din cauza hoţilor! S-au înarmat cu furci şi bâte pentru a-şi apăra munca

  • 4 aprilie 2017 at 10:22
    Permalink

    Ar fi bine daca domnul Danil Zepisi s-ar apleca mai mult asupra acestor probleme ale balenarilor, nu de alta dar toti politistii din Baleni s-au infratit cu hotii si tiganii. Nu e zi de la Dumnezeu, in sezonul trufandalelor, sa nu mearga la cate un sarb sa ceara produse pentru diversi sefi de la judet sau Bucuresti pentru a se bine cu acestia. Domnule Zepisi, poate l-ati uitat pe excrocul de militian Vlada Aurica, fostul sef de post care a ajuns la puscarie , iar dvs. l-ati lasat sa stea in cladirea postului de politie pe motiv ca nu are casa, dar zecile de procese pe care le-a avut cu diversi cetateni de la care a imprumutat bani si nu i-a mai restituit, nu va spune nimic? Sarbii sunt buni numai sa aduca trufandale politistilor inhaitati cu hotii?

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro