DÂMBOVIȚA: Se interzice camparea la întâmplare în zona montană

  • „În Staţiunea Padina Peştera, nu se mai campează la întâmplare, să vină fiecare când vrea şi unde vrea, să vină cu rulota, cu grătarul, pentru că o parte din gunoi este generat şi de aceşti turişti…”

Începând din acest an, Primăria Moroieni vrea să reglementeze camparea în zona Padina Peștera. În acest demers, unitatea administrativ teritorială Moroieni se va bucura de sprijinul nemijlocit al  Asociaţiei Peştera Padina, dar şi al CJD. Este vorba de un proiect  care vizează interzicerea campării la întâmplare în staţiune şi dirijarea turiştilor spre zonele special amenajate.

În acest sens, Primăria Moroieni a făcut deja primul pas  prin angajarea unor poliţişti locali care să supravegheze această activitate în zona montană. „În Staţiunea Peştera Padina, în perioada următoare, vor veni foarte mulţi turişti. Comuna Moroieni a organizat concurs pentru ocuparea a 5 posturi de la Poliţia Locală, pe care le avem în organigramă. De anul acesta încercăm, împreună cu Asociaţia Peştera Padina şi CJD, să punem lucrurile pe făgaşul lor în această staţiune. Mai bine zis, în Staţiunea Padina Peştera, nu se mai campează la întâmplare, să vină fiecare când vrea şi unde vrea, să vină cu rulota, cu grătarul, pentru că o parte din gunoi este generat şi de aceşti turişti. Deci am  primit o maşină de la Ministerul Turismului, pentru comuna Moroieni, care va fi pregătită în perioada următoare. Trei dintre poliţişti sunt deja plecaţi la şcoală, la Bucureşti, urmând ca în perioada 1 mai – 10 iunie să-i vedeţi în zona montană. Încercăm puţin să fluidizăm şi traficul în  zona Mânăstirii şi sperăm ca şi CJD să ne ajute. Locurile de campare, de grătare şi de rulote… îi rugăm pe turiştii să vină în zona de camping de la Zănoaga”, a precizat primarul comunei Moroieni, Laurenţiu Moraru.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro