În Joia Mare, la Târgovişte, va avea loc evenimentul unic în ţară „Calea Luminii”

  • „Este un eveniment unic, despre care se scrie si se vorbeşte frumos, nu doar la nivelul judeţului Dȃmboviṭa. Lumina simbolizează speranţa, viaţa şi biruinţa binelui în faţa răului”

Evenimentul numit „Calea Luminii”, care a devenit deja un brand al municipiului Târgovişte în perioada  Sărbătorilor Pascale, va avea loc în ziua de joi, 25 aprilie, începând cu ora 18.00, pe traseul binecunoscut de târgovişeni, şi nu numai, respectiv Catedrala Mitropolitană – Piaţa Mihai Viteazu – Bulevardul Regele Carol I, către zona Gării… Anunţul a fost făcut astăzi, la Primăria Târgovişte, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat organizatorii, în speţă primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, reprezentantul Arhiepiscopiei Târgovişte, Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial şi  Mihai Şerbănescu, „creierul” manifestării.   „Acest eveniment este prijeluit de faptul că tradiţia, la nivelul municipiului Tȃrgoviṣte continuă, joi, începand cu orele 18:00,  când o să aibă loc evenimentul Calea Luminii. Iniţiatorul acestui  moment deosebit este Mihai Şerbănescu. An de an, acest eveniment ,, Calea luminii’’ însufleţeste oraşul nostru. Este un eveniment unic, despre care se scrie si se vorbeşte frumos, nu doar la nivelul judeţului Dȃmboviṭa. Lumina simbolizează speranţa, viaţa şi biruinţa binelui în faţa răului. La fel ca în fiecare an, evenimentul va avea loc pe traseul Catedrala Mitropolitană – Piaţa Mihai Viteazu – Bulevardul Regele Carol I, către zona Gării, dar înainte va fi slujba religioasă, la Catedrala Mitropolitana. Dincolo de eveniment, este si un spectacol de lumină şi  sunt convins ca vor veni foarte mulţi dȃmboviṭeni, asa cum se întâmplă de fiecare dată”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

 „Anul acesta, manifestarea are semnificaţii deosebite, deoarece este cea de a 20 – a editie”

„Ne aflăm în săptămâna patimilor Domnului nostru Iisus Hristos, în care ne pregătim cu toţii pentru marea sărbătoare a Învierii sale din morţi, sărbătoare a luminii, a bucuriei si a speranţei. Ca în fiecare an, începând cu anul 2000,  la Tȃrgoviṣte, în Joia Mare, cu binecuvântarea părintelui Înalt Presfinţitului Nifon, Arhiepiscopul si Mitropolitul Tȃrgoviṣtei, la initiativa profesorului Mihai Şerbănescu, în oraşul nostru se desfăşoară această sărbătoare numită ,,Calea Luminii’’. Anul acesta, manifestarea are semnificaţii deosebite, deoarece este cea de a 20 – a editie. Ocazia corespunde cu cele două decenii de întronizare a Inalt Presfinţitului Parinte Nifon, la Tȃrgoviṣte, în scaunul arhieresc. Anul acesta vom scrie din lumânări, ,,Tȃrgoviṣte 20’’ , ideea fiind a profesorului Mihail Şerbănescu. Momentul central al manifestării noastre va avea loc în faţa Catedralei, când Înaltpreasfintitul Nifon va ieşi din Catedrală împreună cu toţi crediciosii care vor participa la Denia celor 12 Evanghelii, unde va transmite un mesaj de binecuvântare şi de învăţătură tuturor celor prezenti”, a declarat Ionuţ Ghibanu.

„Probabil că Târgoviştea trebuia să iasă în evidenţă cu un gest, cu lumina”

„Poate nu întâmplător în Tȃrgoviṣte au fost peste 33 de voievozi. Poate nu întâmplător în Tȃrgoviṣte se află capul lui Mihai Viteazu, poate nu întâmplător în Tȃrgoviṣte au avut loc atâtea evenimente istorice, poate nu întâmplător aici este Casa Memorială „Gheorghe Pătraṣcu”, poate nu întâmplător în Tȃrgoviṣte se organizează de 50 si ceva de ani „Crizantema de Aur” şi poate nici întâmplător, în Tȃrgoviṣte… se face Calea Luminii. Probabil că Târgoviştea trebuia să iasă în evidenţă cu un gest, cu lumina.  Irina Margareta Nistor a fost întrebată la o  emisiune la televizor, anul trecut  „unde v-ati petrecut Paştele”? Aceasta a răspuns că „în rai”,  după care a explicat că a fost la Tȃrgoviṣte şi a vazut ,,Calea Luminii’’. Cam aceasta este impresia celor care vin si văd ce se întâmplă la noi”, a punctat Mihai Şerbănescu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro