Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

Dâmbovița, locul III în țară la vaccinarea antirabică și microciparea câinilor cu stăpân

La ultima conferință de presă din acest an, reprezentanții DSVSA Dâmbovița au declarat că județul nostru ocupă locul III în țară în ceea ce privește vaccinarea antirabică și microciparea câinilor cu stăpân. 60.000 de câini au fost până acum microcipați și vaccinați, adică un procent de 56% din numărul total de câini cu stăpân.

Cu vaccinarea antirabică, anul acesta fiind o provocare pentru noi, odată cu apariția legii microcipării obligatorii câinilor cu stăpân pe cheltuiala proprietarilor, am avut foarte mari dificultăți. Nivelul de trai la sate îl știm cu toții cum este, dar mulțumesc echipei de la conducerea DSVSA care s-a implicat și pot să vă confirm că suntem pe locul III în țară la numărul de câini vaccinați și microcipați„-Sandu Tolea, director DSVSA Dâmbovița

La sfârșitul lunii februarie, când se va finalia campania de vaccinare și microcipare, DSVSA Dâmbovița va începe să aplice amenzi acolo unde legea nu se respectă. Valoarea unei amenzi va fi cuprinsă între 2000 și 6000 lei. Microcipurile vor fi cumpărate pe cheltuiala proprietarilor, dar directorul DSVSA spune că a purtat discuții cu medicii veterinari din județ să nu aplice adaos comercial și să ia banii doar pe microcip și manoperă, costul total fiind de 15 lei. Vaccinarea antirabică se face, însă, gratuit.
Tolea spune că reprezentanții direcției au dreptul să intre în curțile oamenilor care au animale, iar dacă proprietarii nu vor permite acest lucru, se va apela la sprijin și chiar la ordinul Procuraturii.
Directorul DSVSA spune că oamenii trebuie să înțeleagă că este nevoie să ne aliniem normelor UE în ceea ce privește eradicarea bolilor cu transmitere de la animal, la om.
În județul nostru, anul acesta au fost patru focare de anemie infecțioasă la cal, dintre care două au fost deja închise, iar două vor fi închise după sărbători, și cinci focare de Leucoză bovină, dintre care trei au fost deja stinse.

.

Distribuie:

One thought on “Dâmbovița, locul III în țară la vaccinarea antirabică și microciparea câinilor cu stăpân

  1. Abia astept sa vad un „iubitor din asta de caini ” amendat cu 6000 ron ca nu si-a sterilizat cainele , o sa ma unga pe suflet prima stire de genu asta . Cu retardatii astia nu te poti intelege alfel decit cu forta .

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media