Circulația trenurilor pe ruta Fieni-Pietroșita, suspendată, după ruperea terasamentului

După ce ministerul transporturilor a fost de acord să mențină circulația feroviată pe ruta Târgoviște – Pietroșița, această se va închide la Fieni. Trenul nu mai poate ajunge la Pietroșița din cauza faptului că terasamentul căii ferate a fost afectat de alunecări de teren.

Circuația a fost suspendată începând cu 13 martie. Conform primarului localității o porțiune de 100 m din terasamentul căii ferate a fost afectată de Râul Ialomița ( eroziune/alunecări de teren). Teoretic  CFR ar avea un proiect de refacere a acestuia. În 2013, edilul Leonard Dicu, declara pentru Gazeta Dâmboviței că a existat o investiție a  Ministerului Transportrilor, pe fonduri europene, pentru consolidarea terasamentului căii ferate în zona Pietroşiţa. “Vreau să vă spun că acum doi ani de zile (n.r. 2011), ministerul transporturilor a investit la Pietroşiţa peste 2 milioane de euro în terasamentul din spatele nostru, al râului Ialomiţa, care a afectat calea ferată„. Acum este nevoie de alte lucrări.


Primul tren a intrat în gara Pietroșița îe 1 februarie 1912. Acum mai bine  de 100 de ani, mica localitate de munte, “poarta de intrare în Bucegi”,  a intrat în istoria CFR, cu mari speranţe de viitor. Autorităţile doreau să treacă mai departe de la Pietroşiţa la Sinaia pe sub Munte, prin tunelul Izvor.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca