Câinele care și-a atacat mortal stăpâna nu era turbat. Vezi aici care sunt motivele care determină un animal să-și atace stăpânul:

După ce, săptămânile trecute, o târgovișteancă din cartierul Sârbi a fost ucisă de propriul câine, care a atacat-o fără să se știe nici astăzi din ce motiv, DSV-ul stabilind că acesta nu era turbat, am vrut să aflăm de la o persoană avizată, în speță un medic veterinar, care sunt motivele care ar putea determina un animal de casă/curte să-și atace stăpânul. Medicul veterinar Alen Georgescu spune că nici un animal nu atacă fără motiv și că agresivitatea este un factor pe care câinele îl are în mod ancestral.

Așa cum ne-a declarat acesta, anual, potrivit studiilor, 1 milion de oameni sunt mușcați de câini, jumătate dintre aceștia fiind copii.

Alen Georgescu spune, însă, că agresivitatea unui câine poate fi ținută în frâu de către stăpân, dacă acesta este atent la nevoile patrupedului, întrucât animalul este ca și un copil, ce are nevoie de afecțiune și îngrijire. „Poate să fie o agresiune de iritare, declanșată, în general, de durere sau de diverse privațiuni-nu i s-a dat să mănânce, nu i s-a dat apă, a făcut o faptă bună și în loc să fie recompensat a fost admonestat, certat de către proprietar. Insistența atunci când câinele are o anumită durere fizică pe care proprietarul nu o vede și insistă, de exemplu, să-l mângâie, cu toate că el a dat semnalul că nu vrea să aibă contact direct, printr-o mârâitură ușoară și stăpânul îl forțează. Toate astea duc la iritare și atunci pot să aibă o reacție de apărare”, spune medicul Alen Georgescu.

În plus, agresivitatea poate fi de mai multe feluri la câini, în funcție de împrejurările care îl determină să acționeze împotriva stăpânilor. „Trebuie să avem grijă atunci când purcedem a face educație la un animal. Același lucru se întâmplă și cu un copil. Dacă ești agresiv, copilul te va percepe ca pe un părinte rău, agresiv și va acumula ură în el și când va găsi posibilitatea se va răzbuna pe tine. La fel și câinele acumulează aceste sentimente și, la un moment dat, va prinde punctul slab și va reacționa. De aceea se întâmplă și vedem în media acele cazuri când câinele și-a agresat stăpânii. Din cauza acestor frustrări acumulate în organism, câinele reacționează și când îl prinde pe picior greșit, atunci acționează. După cum ați văzut, foarte des proprietarii erau în stare de ebrietate sau căzuți la pământ, când animalul a simțit că poate să-i domine și atunci i-a atacat de multe ori mortal”, spune Alen Georgescu.

Acesta spune că la fel stau lucrurile și la pisici, chiar dacă acestea sunt firi mai independente.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro