Bătălia pe Târgovişte: Popescu vs Vintilă vs Popa!

Pe cel mai râvnit colegiu de deputaţi al judeţului, Târgovişte, din informaţiile de până acum, confruntarea s-ar putea da între Florin Popescu – PDL, Adrian Vintilă – PNL şi Radu Popa – PPDD.

Florin Popescu este liderul democrat liberalilor dâmboviţeni. A fost deputat în legislatura  2004 – 2008 şi preşedinte al CJD în perioada 2008 – 2012. La Târgovişte, se va sprijini pe susţinerea primarului municipiului, Gabriel Boriga.

Adrian Vintilă este un liberal din eşalonul II al partidului. A mai trecut prin judeţul nostru, ca vicepreşedinte impus de la centru. A fost consilierul personal al lui Crin Antonescu, fiind cunoscut, cel mult, de unii membri de partid târgovişteni. Va fi, însă, susţinut de USL şi va beneficia de valul de simpatie pe care îl are uniunea.

Radu Popa nu este târgoviştean. A fost, însă, impus de la centru ca preşedinte al PPDD Dâmboviţa, după locale. Popa nu a mai ocupat demnităţi publice până acum, dar a negociat dur la Târgovişte alianţa cu USL – PPDD şi a reuşit să ocupe unul din posturile de viceprimari, deşi avea doar 3 consilieri locali. Cu siguranţă că va avea şi un spirijin din partea USL, în funcţie de evoluţia lucrurilor.

La alegerile din iunie, raportul de forţe la nivelul Târgoviştei, procentual vorbind, a fost de 49,6% pentru USL, 33,4% pentru PDL şi 12,8% pentru PP DD. Dacă, în decembrie, nici unul dintre contracandidaţi nu va obţine un scor de 50% plus 1, deputatul de Târgovişte va fi decis la redistribuire. Partidele mai au la dispoziţe cel mult două săptămâni pentru a „bate în cuie” candidaţii şi a-i prezenta public.

UPDATE: În urma apariţiei acestui articol, Adrian Vintilă a făcut următoarele precizări: „Sunt născut şi crescut în Târgovişte, am terminat liceul Ienachiţă Văcărescu în 1990 şi provin dintr-o familie de intelectuali, actualmente pensionari: tatăl medic şi mama profesoară de limba română. Am fost ales vicepreşedinte al PNL în conferinta judeţeană şi nu impus de la centru.” 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro