“Astăzi, probabil pentru a 10-a oară, mi-am dus mama la aeroport” – mesajul emoționant al unui târgoviștean

Mihai este doar unul dintre zecile de mii de tineri care au luat parte la protestul din 10 august, numit și protestul Diasporei. Mihai este târgoviștean și lucrează în privat. Ieri, și-a luat din nou “La revedere” de la mama sa, care muncește în afara țării, și tot, ieri, a primit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru că și-a strigat nemulțumirea în stradă. “Faptul ca mama mea lucrează în străinătate a fost un motiv suplimentar să particip la protest și să o reprezint acolo pe ea ca cetățean Diaspora. Pentru că inițial despre asta a fost vorba…nemulțumirile Diasporei” ne-a explicat tânărul. Acesta spune că dacă mama sa nu ar fi fost nevoită să plece în dimineața mitingului, ar fi participat la protest.

Deși, este absolventă de studii superioare, mama tânărului a acceptat o slujbă sub pregătirea ei, pentru ca familiei să îi fie mai bine. Este povestea mii de români, care îngroașă rândurile diasporei. România este țara că a dat lumii cei mai mulți emigranți, după Siria.

Astazi, probabil pentru a 10-a oara, mi-am dus mama la aeroport. Astazi decoleaza din nou, destinatia ei fiind Spania, unde lucreaza ca sofer de TIR de mai multi ani la o firma de acolo. In urmatoarele 2 luni va face curse in aproape toata Europa, departe de casa si de tara. A terminat o facultate, mai exact stiinte economice, insa, din cauza acestui sistem bazat pe nepotisme si functii publice acordate politic, este nevoita sa faca o munca sub nivelul ei de pregatire profesionala.
In ce tara traim, daca atunci cand mergi sa te angajezi in institutiile statului roman, criteriile de care se tin cont sunt pilele si spaga pe care esti dispus sa o dai?
In ce tara traim, daca un angajat in institutiile statului cu o minima pregatire profesionala (uneori nici macar atat), angajat pe o functie in care nu face altceva decat sa “linga” si indosarieze pagini A4, castiga de cateva ori mai mult decat un muncitor calificat la privat, cu o experienta profesionala vasta (ex. soferii profesionisti, mecanicii, IT-istii samd).
Eu cred ca acest lucru trebuie sa dispara din normalitatea romaneasca, o normalitate si o realitate pe care, din pacate, foarte multi o accepta asa!#Farapenali #rezist” este mesajul pe care tânrul l-a postat pe o rețea de socializare, înainte de participarea la miting. 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro