Asociaţia ”6 Dorobanţi” – reconstituire istorică la Curtea Domnească din Târgoviște

     Asociaţia  ”6 Dorobanţi” a prezentat, pe 1 iunie, la Târgoviște, un eveniment de reconstituire istorică cu militari din timpul Primului Război Mondial. În ciuda vremii nefavorabile, zeci de copii, dar și adulți, au venit să vadă  ceremonia istorico-militară. Asociaţia  ”6 Dorobanţi”  a prezentat uniforme din timpul Primului Război Mondial, reprezentând în principal armata română, dar și alte armate care au luptat pe Frontul românesc: ruşi, austro-ungari, bulgari, germani, englezi şi turci. Este primul astfel de eveniment care are loc la Târgoviște.

      Târgovișteanul Alexandru Mihai, la numai 8 ani,  este cel mai tânăr membru al Asociației de reconstituire istorică “6 Dorobanți” din București. Este gornistul asociației, dând semnalul începerii tuturor eveimentelor la care asociația ia parte. Din “6 Dorobanți” fac parte alți doi târgovișteni, fratele lui Alexandru, David (10 ani) și tatăl lor, Tinel.

       Scopul Asociației din care fac parte cei trei, deocamdată singurii dâmbovițeni, este păstrarea tradițiilor militare, dar mai ales educarea publicului în spiritul acestora, dar și aducerea unei episoade de istorie militară în atenția publicului larg.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro