#DÂMBOVIȚA100 – În memoria străbunicului! Alexandru (8 ani) este gornist al unei Asociații de reconstituire istorică – VIDEO

Are doar 8 ani, dar este una dintre prezențele cele mai apreciate la evenimentele de reconstituire a episoadelor militare din istoria României. Târgovișteanul Alexandru Mihai este cel mai tânăr membru al Asociației de reconstituire istorică “6 Dorobanți” din București. Este gornistul asociației, dând semnalul începerii tuturor eveimentelor la care asociația ia parte. Din “6 Dorobanți” fac parte alți doi târgovișteni, fratele lui Alexandru, David (10 ani) și tatăl lot, Tinel. Familia Mihai a făcut parte pe 1 decembrie din grupul invitat de Muzeul Unirii din Alba Iulia, să uia parte activă  la evenimente organizate cu ocazia Centenarului României.

Nu numai sarcina de a fi gornist este specială  pentru Alexandru, ci și uniforma. Acesta este singurul care poartă o uniformă a Regimentului 22 Infanterie Târgoviște. Asta, în nemoria străbunicului său care a fost sergent al regimentului și a luptat la Mărășești. David și Tinel poartă uniforme ale regimentului “6 Dorobanți”.

Scopul Asociației din care fac parte cei trei, deocamdată singurii dâmbovițeni, este păstrarea tradițiilor militare, dar mai ales educarea publicului în spiritul acestora, dar și aducerea unei episoade de istorie militară în atenția publicului larg.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “#DÂMBOVIȚA100 – În memoria străbunicului! Alexandru (8 ani) este gornist al unei Asociații de reconstituire istorică – VIDEO

  • 6 decembrie 2018 at 20:25
    Permalink

    Eu sunt cel de acolo!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro