ARR nu are în competență rezolvarea situației de la Glodeni. Ce spune autoritatea rutieră

Primăria Glodeni a sesizat, zilele trecute,  Consiliul Județean și  Autoritatea Rutieră Română cu privire la transportul public în comună. Autoritățile susțin că firma care are licența de transport pe respectivul traseu (Girueta Tur), nu respectă contractul. În sesizarea semnată de primarul localității, Gheorghe Chiran, acesta spune că microbuzele au întârzieri mari, una dintre curse, cea de la ora 15:30 (Târgoviște – Glodeni), fiind anulată fără motiv. În plus, primarul spune că elevii din localitate au probleme la școală pentru că nu pot ajunge la cursuri, firma neasigurând mașini cu locuri suficiente: “La ora 7:00 dimineața, lasă pe jos elevii de liceu, pe motiv că nu au loc toți”, se arată în plângere.

Autoritatea Rutieră Română a răspuns cu celeritate autorității locale, dar, conform legii, nu are competențe în zona transportului de pasageri contra cost. ARR a transmis că CJD este autoritatea competentă.

Totuși, reamintim că atât Girueta Tur, cât și Atyc, aparținând acelorași oameni de afaceri, au făcut obiectul mai multor plângeri de-a lungul vremii, fără măsuri concrete în județul Dâmbovița. Adesea consilierii județeni, în ciuda raporturilor de specialitate întocmite de direcția de resort din Consiliul Județean, au respins hotărârile  de ridicare a licențelor.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro