Anchetă şi audit la Protecţia Copilului, pe subiectul acuzaţiilor de proxenetism, dar şi al concursurilor, cursurilor de perfecţionare şi închirierii de imobile

Percheziţiile DIICOT din 2015, în cazul unei reţele de prostituţie sprijinită din interiorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa, nu au schimbat nimic în sistem, afirmă ziariştii de la Jurnalul Naţional într-un articol dedicat problemelor de la Dâmboviţa.

Dar fiecare cercetare la Direcțiile pentru Protecția Copilului se termină la fel, în fiecare județ: tutela Autorității Naționale pentru protecția copilului, din Ministerul Muncii, trimite corpul de control și se închid toate dosarele. Se închid și gurile celor care ar vrea să vorbească, imediat cum ajunge corpul de control la fața locului și nimeni nu oferă nicio explicație.

Jurnaliştii amintesc două cazuri relatate la vremea respectivă şi de presa locală: cel al tinerei “trimise la produs” de o angajată a centrului Floare de Colț din Târgoviște,  găsită moartă, în condiții suspecte, în 2016, dar şi al celei  încredinţate în plasament unei familii în care fiul acesteia o obliga să se prostitueze, în ciuda faptului ca tânără făcuse o plângere la poliţie.

Directoarea Autorităţii Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ANPDCA, Gabriela Coman, a explicat pentru Jurnalul Naţional  că autoritatea pe care o conduce nu poate face și treaba Parchetului, a Poliției, a DIICOT sau a Consiliilor Județene. Chiar dacă ANPDCA informează Consiliile Județene, acestea nu aplică aproape niciodată sancțiuni angajaților DGASPC „care sunt oamenii lor” „Şi angajații sunt sceptici în privința corectitudinii anchetei, după ce au constatat că nu doar fiica directoarei Cristiana Bucur, Monica Geală, este colega celor care cercetează acum abuzurile semnalate, lucrând în ANPDCA , dar chiar echipa de control este coordonată de Ciprian Buhuș, fost director al DGASPC Dâmbovița, până la numirea actualei directoare și bun prieten cu aceasta.” scrie Jurnalul Naţional.


În urma articolului, CJD a transmis un comunicat de presă în care confirmă că există un control: „în prezent, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie din cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale efectuează un control la sediul instituţiei dâmboviţene.” Totodată CJD anunţă un audit intern: „În vederea clarificării situaţiei apărute la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colţ” din Municipiul Târgovişte, preşedintele Alexandru Oprea va dispune Compartimentului Audit din cadrul CJD să demareze toate procedurile necesare în acest sens.

Ce analizează corpul de control al ministerului

Corpul de control cercetează și modul în care DGASPC Dâmboviţa organizează concursurile pentru ocuparea funcțiilor, după ce au fost înregistrate plângeri în legătură cu anumite persoane care fac parte dintr-un cerc de interese al directoarei Cristiana Bucur. Sunt vizați Costin Costaiche (cu bacalaureatul promovat la vârsta de 25 de ani), cel care a promovat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef centru al Complexului de Servicii Sociale „Floare de Colţ” Târgovişte (obţinând nota 7,50), în noiembrie 2016. Relația acestuia cu directoarea DGASPC ar fi legată de sora angajatului DGASPC, Ramona Denisa Irimia, patron al SC BEST TEHNOLOGY SRL, societate care organizează cursuri de perfecţionare a personalului DGASPC. Cursurile au valori de circa 7.500 de lei de persoană și se desfășoară la hoteluri de lux din staţiunea Mamaia, în plin sezon estival.

Se mai analizează și contractele de închiriere atribuite direct de DGASPC Dâmbovița, pentru mai multe case care sunt folosite drept locuințe protejate, după ce instituția a cedat trei apartamente pe care le avea în patrimoniu (hotărârea CJD nr. 132/2008 care enumeră toare imobilele care aparţin DGASPC). În perioada 2015 – 2016, directoarea DGASPC, Cristiana Bucur, a dispus încheierea de contracte de închiriere a unor imobile care aparţin unor relaţii apropiate ale sale: o casă închiriată de la Constantin Lupoiu, naşul fiicei directoarei, Monica Geală, pentru suma de 550 euro/lună (nr. de dosare 61573 și 97777); altă casă închiriată de la Maria Eliza Bolbose, prietenă foarte bună cu directoarea, pentru suma de 500 euro/lună (nr de dosare 48965 și 50624). Alte trei sunt închiriate de la Ştefan Filip, pentru suma de 900 euro/lună (nr. de dosare 25322 și 25392).

 

Sursă: Jurnalul Naţional


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

: 3 ganduri despre “Anchetă şi audit la Protecţia Copilului, pe subiectul acuzaţiilor de proxenetism, dar şi al concursurilor, cursurilor de perfecţionare şi închirierii de imobile

 • 22 mai 2017 at 23:12
  Permalink

  Sunt o persoană care a vrut să participe la un concurs pentru ocuparea unei funcții la ”Protecția copilului” și ce credeți:nu am îndeplinit condițiile pentru că nu am terminat facultatea la ”Valahia” și nu am lucrat minim doi ani la ei! Vi se pare normal? De ce dracului au mai scos posturile la concurs , dacă oricum își angajau tot proprii lor oameni?E mafie mare în județul ăsta , nu ai loc în nici o instituție de stat dacă nu ești de-al lor…Urât !Se fac multe mânării peste tot în județul Dâmbovița!

  Reply
 • 19 mai 2017 at 8:31
  Permalink

  Pe cand o astfel de inițiativa si la Centrul Regional de Plăți in Agricultură 3 Sud Muntenia?Si Pupezescu Georgiana Mihaela ,director interimar si a angajat in institutie tot neamul…fiica ,nepotul.Poate mai aflăm si altele.Eu ma ofer sa ajut organele de anchetă .

  Reply
 • 19 mai 2017 at 5:51
  Permalink

  bine că măcar presa centrală – print și virtuală – ne mai arată și partea urîtă din județul nostru… 🙁

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca