AEP a finalizat controlul! Când își recuperează banii candidații de la alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a finalizat controlul privind sumele în vederea rambursării cheltuielilor electorale aferente alegerilor locale din data de 5 iunie 2016,  în acest moment misiunea AEP legată de această activitate s-a încheiat.

Conform AEP,  Curtea de Conturi și-a manifestat intenția ca, începând cu data de 7 noiembrie 2016, să realizeze un control asupra legalității validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali de la alegerile locale din acest an, în conformitate cu dispozițiile art. 42 alin. 21 și alin. 22 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În această situație devin aplicabile dispozițiile privind prelungirea perioadei de rambursare cu maximum 30 de zile, până la data de împlinire a termenului legal, respectiv 5 decembrie 2016.

Potrivit actului normativ menționat, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanțării campaniei electorale de către Autoritatea Electorală Permanentă, situație în care termenele pentru rambursarea cheltuielilor electorale se prelungesc cu 30 de zile.

AEP are prevăzută în buget suma necesară rambursării cheltuielilor electorale către competitorii electorali de la alegerile locale. Suma a fost planificată la Ministerul Finanțelor Publice pentru deschideri de credite în decada a treia a lunii noiembrie 2016, iar plățile vor fi efectuate după încheierea controlului Curții de Conturi.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro