Vlad Oprea pune punctul pe “i” – Rezultatul la prezidențiale va influența rezultatul localelor din 2020

Obișnuiți să câștige facil, social democraților le-a fost mai greu în ultimele două examene electorale, într-un context politic general defavorabil. Deși la europarlamentare au fost pe locul 1, turul I al alegerilor a fost adjudecat de liberali în județul Dâmbovița, pentru prima dată în istoria partidului.

O surpriză neplăcută pentru social democrați a reprezentat-o rezultatul obținut în urban. În Târgoviște, Pucioasa, Moreni, Răcari diferențele PSD – PNL au fost consistente în favoarea candidatului Johannis.

Cifrele arată că cel mai bun rezultat,  raportat la diferența obținută la urne, a fost la Titu (71 de voturi diferența PNL – PSD), urmat de Găești (400 de voturi). Cele două organizații PSD au motive de optimism, în condițiile în care nici unul din cei doi președinți nu sunt primari sau viceprimari în funcție. Optimism pentru localele de la anul, pe care cu siguranță turul 2 le va influența la nivelul mentalului colectiv și nu numai.

“Stimați prieteni din orașul #Titu, dragi cetățeni, sunt #Vlad Oprea. Ne cunoaștem cu toții demult, cu bune și cu mai puțin bune.
Duminică, Titu iese la vot pentru președintele țării, dar și pentru viitorul orașului nostru. Nu putem să ignorăm importanța rezultatului și în perspectiva alegerilor locale și generale de la anul.
Împreună cu echipa PSD Titu am fost la fiecare dintre dumneavoastră. Și o să mai vin. Și în decembrie și în februarie și în martie, mereu. Pentru că nu sunt nici navetist, nici traseist și pot să vă privesc sincer în ochi.
Avem nevoie de un președinte care să nu fie veșnic în vacanță precum Klaus Johannis sau primarul nostru de la Titu.
Pe 24 noiembrie, vă aștept la vot pentru România, pentru Titu. #PSD #Viorica Dăncilă” a scris Oprea pe pagina sa de facebook în ultima zi a campaniei electorale. Organizația Titu a abordat campania în stilul clasic “door to door”,  discuțiile cu oamenii dovedindu-se a fi eficiente.

Importanța alegerilor prezidențiale pentru 2020 este resimțită de toți edilii social democrați, unii dintre ei fiind prima dată în fața unei înfrângeri. Vom vedea dacă vor reuși să gestioneze politic acest moment și cum se va reflecta el în candidaturile și configurația politică a administrațiilor locale de anul viitor.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro