Vasile Horga (PNL) – Guvernul Ponta timorat de anchetele DNA

Recent, aflat într-o vizită electorală la Târgoviște pentru a tăia panglica inaugurală la Institutul de Cercetări Interdiscipliare al Universității ”Valahia”, prim-ministrul României, Victor Viorel Ponta, nu s-a sfiit să anunțe public teama ancestrală a funcționarilor guvernamentali de a mai semna acte ce fac obiectul atribuțiilor lor de serviciu pentru a nu fi luați de DNA și ulterior  arestați ca și cum DNA i-ar aresta pe cei care-și fac treaba corect.

De ce credeți dumneavoastră, cinstiți oameni ai plaiurior mioritice românești, că ar trebui să le fie frică acestor funcționari de vreme ce ei își fac treaba corect și cinstit? De ce le-ar fi frica de procurori unor funcționari guvernamentali care au fost angajați să aplice litera legii în deciziile lor și să fie un exemplu de cinste și corectitudine pentru întreaga populație a României, dovedind că legea este valoarea supremă pe care fiecare dintre noi trebuie să o respectăm și să o apărăm?

Afirmația premierului Ponta cum că doar” cine nu muncește, nu greșește”  este păguboasă pentru România, mai ales când aceasta emană de la un asemenea nivel în stat. Când premierul României vorbește despre greșeli ar trebui să fie mult mai rezervat pentru că România este pe cale să devină un stat de drept în care legea este cea care stabilește regula și nu greșeala, așa cum sugerează premierul Ponta.

Și apoi, când vorbim de greșeli nu putem confunda furtul unui ou în valoare de câțiva cenți cu furtul a 43.000 ha din pădurile României, în valoare de jumătate de miliard de euro, fără să ți se zbârlească părul pe tine la gândul că DNA ar putea afla despre asemenea isprăvi. Știe Ponta ceva ce știu și funcționarii guvernamentali cu frică de semnătură: totul este acum pe cont propriu,  scapă cine poate, adică cei care nu sunt prinși.

Și cum, în ultima vreme, tot mai mulți funcționari guvernamentali și nu numai sunt prinși, cei rămași nu știu să discearnă binele de rău, fiind obișnuiți doar să facă rău. Evident, rău poporului român pentru că din averea lui se fură cu japca.

Candidatul PSD la prezidențiale, Victor Ponta, atacă din ce în ce mai des DNA. Nu mai departe de zilele trecute, el compara acuzațiile procurorilor aduse lui Dan Șova în dosarul privind traficul de influență cu instrumentarea unor cauze în perioada stalinistă, de tristă amintire.

“Și eu am vrut să fiu președinte al PSD și nu m-a arestat nimeni în 2010, din fericire. Deci arestăm oamenii care vor să fie președinți de partid? Cred că ne întoarcem în vremea lui Ceaușescu sau a lui Stalin și nu vreau acest lucru”, este declarația pe care premierul României, Victor Ponta, a lansat-o marți, la Târgoviște.

Ce a uitat însă Victor Ponta să adauge este faptul că Dan Șova și Victor Hrebenciuc, acuzați de procurorii anticorupție de trafic de influență, în discuția telefonică interceptată de DNA, nu s-au limitat doar la a-și stabili influențele în PSD, caz în care DNA nu ar fi avut nimic de comentat, ei însă au pus de un fel de troc: funcții în PSD contra sprijinului din partea lui Șova pentru influențarea ministrului Justiției de a promova legea amnisției și grațierii care să-i facă scăpați pe toți hoții și corupții României.

O variantă a acestei legi se află încă în Parlament, în așteptarea unor vremuri mai calme în care PSD să o poată aproba și astfel să-i elibereze pe camarazii lor din pușcării, să anuleze și răspunderea viitoare a celor care au comis fapte similare sau nu au apucat să fie judecați sau faptele lor să fie descoperite încă.

Te crucești când vezi cu câtă ușurință și cu cât cinism interpretează Ponta acțiunile procurorilor DNA, spunând doar frânturi de adevăr în așa fel încât lumea să creadă că DNA abuzează cetățenii onești și cinstiți ai României, ca și cum baronii roșii s-ar califica și ei la această categorie. Propaganda roșie a acreditat ideea, zilele acestea, că sunt târâți la Parchetul General o serie de cetățeni care, la referendumul trecut, și-au exprimat votul multiplu pe listele electorale sau fără să participe la vot, au fost semnați în fals.

Este cât se poate de corect ca cetățenii onești să nu fie supuși nici unei presiuni din partea nici unei instituții, atâta timp cât nu se fac răspunzători de încălcarea legii. Totuși, ca trăitori ai acestor vremuri, ne întrebăm cum ar putea justiția să probeze o infracțiune decât și prin mărturia unor oameni care au legătură cu cauza respectivă? Așa se înfăptuiește justiția într-un stat de drept, iar Ponta și PSD cred că știu și acceptă acest lucru.

Atunci de ce sunt acuzați procurorii DNA de către mai marii PSD? Cumva că își fac datoria pentru care sunt plătiți, aceea de a opri odată pentru totdeauna fraudarea alegerilor prin tot felul de tertipuri și, mai ales prin mituirea cetățenilor săraci și exercitarea votului multiplu?

Românii au nevoie de un președinte cu multiple calităi dintre care nu ar trebui să lipsească fermitatea, prezidențiabilului Ponta lipsindu-i complet această calitate, așa cum se poate observa din răspunsul său foarte categoric la întrebarea unui reporter referitoare la ajutorul pe care l-ar da, în calitate de președinte al României, unor colegi de partid care au dosare în justiție.

Ponta a precizat ”Cine a încălcat legea, răspunde. Cine n-a încălcat-o trebuie apărat!”. Acest raspuns este sugestiv pentru personalitatea dublă a premierului Ponta. Cine altcineva decât justiția poate să se pronunțe dacă cineva a încălcat sau nu legea? Mazăre? Dragnea? Ponta? Sau oricine altcineva din corul baronilor roșii ai PSD? Justiția se înfăptuiește în sălile de tribunal. Până la condamnarea definitivă, orice cetățean se prezumă a fi nevinovat.

Până la această condamnare definitivă, toți cetățenii acestei țări trebuie apărați fără ca cineva să-i categorisească de la început în buni sau răi. Încălcarea legii nu poate fi stabilita de Ponta sau de  oricine altcineva, decât  de instanțele de judecată. Asemenea declarații nu sunt de natură să întărească încrederea populației în justiție și nici să-i confere acesteia independența mult trâmbițată.

Respectul ni-l vom câștiga dacă vom putea convinge cetățenii Europei și le vom câștiga încrederea  că România va fi un stat cu o justiție dreaptă, independentă și pusă doar în slujba adevărului. Și asta nu se poate decât cu un președinte drept, onest, corect și ferm, calități regăsite doar la candidatul la președinția României ACL, Klaus IOHANNIS. Pentru toate aceste motive, îndemn și cetățenii județului Dâmbovița să fie primii care, prin votul lor din 2 și 16 noiembrie 2014, să contribuie în următorii 5 ani la construcția României occidentale.

       Deputat Vasile Horga

Prim-vicepreședinte PNL Dâmbovița


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro