Titus Corlățean, pledoarie de 1 decembrie pentru “Ziua Tratatului de la Trianon”

Senatorul Titus Corlățean nu renunță la proiectul de lege privind stabilirea zilei de 4 iunie, drept Ziua Tratatului de la Trianon. Aflat, astăzi, la manifestările prilejuite de ziua națională, la Titu și la Târgoviște, senatorul a lansat apeluri pentru susținerea parlamentară a proiectului de lege. Acesta a trecut de Senat, Camera Deputaților fiind cameră decizională.

Am prezentat în Parlamentul României un proiect de lege care propune  marcarea zilei de 4 iulie și marcarea centenarului anul viitor a semnării tratatului de la Trianon 4 iunie 1920 atunci când a fost recunoscută internațional harta și au fost recunoscute frontierele României care includeau și Transilvania. Sper că toți parlamentarii României, indiferent de culoarea politică, vor adopta în Camera Deputaților  ceea ce Senatul a adoptat deja,  această lege pentru a marca ziua de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon în România.” a declarat senatorul în cadrul ceremoniilor de 1 decembrie.

Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.

Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro