TITU: Paradă de 1 decembrie! Oprea: “Vă îndemn să simțim românește. Să ne prețuim istoria, tradițiile, neamul, familia și prietenii”

Locuitorii orașului Titu au fost invitați, în premieră, la o paradă pe străzile orașului, însotiță de o fanfară miliară, cu ocazia Zilei Naționale. Parada a plecat din zona Primăriei, pe traseul Gară – Stadion, până la monumentul eroilor din Titu Târg.

La manifestări de la Titu au luat parte și europarlamentarul Rovana Plumb, dar și senatorul Titus Corlățean, deputatul Carmen Holban și deputatul Marian Țachianu. Aceștia au însoțit delegația PSD Titu, condusă de președintele organizației, consilierul local Vlad Oprea. Acesta a vorbit în discursul său despre nevoia de unitate și de păstrarea identității naționale în contextul provocărilor create de apartenența la Uniunea Europeană

Dragi locuitori ai orașului Titu,

Sărbătorim astăzi România și pe toți românii, oriunde s-ar afla.

1 decembrie este ziua în care mândria de a fi român capătă o semnificație națională profundă, din legătura indestructibilă între românii care au făcut unirea la 1859 și mai apoi la 1918, și noi, cei care sărbătorim astăzi aceste evenimente istorice naționale.

Mă bucur când văd împreună reprezentanți ai tuturor generațiilor. Este firesc să menținem legăturile între părinți și copii, între bunici și nepoți, între frați, camarazi, prieteni, pentru a avea o națiune unită. Unirea tuturor românilor a fost un vis al celor despărțiți de istorie și politică, dar care au simțit și au știut că numai împreună putem deveni un popor demn, independent, suveran, respectat.

Așa că va îndemn, astăzi, în spiritul Adunării Naționale de la Alba Iulia de acum 101 ani, să fim uniți! E nevoie de uitate și consens mai mult decât oricând, e nevoie de păstrarea spiritului național, de conservarea tradiției și obiceiurilor românești, într-o Europă în care nu trebuie să ne pierdem identitatea.
Avem obligația morală să lăsăm generațiilor următoare o Românie puternică, independentă și demnă. Avem obligația de a ne implica pentru un stat în care drepturile cetățenilor să fie respectate și în care nivelul de trai să asigure o viață decentă.

La 101 ani de la Marea Unire, vă îndemn să simțim românește. Să ne prețuim istoria, tradițiile, neamul, familia și prietenii.

Vă doresc, din suflet, La mulți ani, și vă asigur de toată considerația mea.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!” a declarat Vlad Oprea.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro