Te pregătești de primul tău pescuit? Iată 4 SFATURI de care să ții cont dacă VREI SĂ PESCUIEȘTI în lacurile din Dâmbovița!

Pescuitul nu este o activitate foarte grea, dar necesită mult timp și multă răbdare. Dacă ești pescar amator, răbdarea ți se va dezvolta în timp. Trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi simple pentru sesiunile de pescuit. 

Toți pescarii pasionați au transmis din generație în generație trucuri și sfaturi pentru a face pescuitul să devină o activitate cât mai practicată.Dacă până acum ai fost pasionat de pescuit doar prin teorie și vrei să schimbi acest lucru, atunci citește mai departe câteva sfaturi utile pentru prima ta escapadă la pescuit.

4 sfaturi pentru utile pentru prima ta sesiune de pescuit

 

  • Fii atent la vreme

Pescuitul este o activitate 100% în aer liber, iar vremea nefavorabilă poate să împiedice ca escapada la pescuit să fie una reușită. Ploaia este un impediment de a sta în natură, dar cel mai rău fenomen este vântul care poate împiedica stabilitatea undiței în timpul pescuitului. În ghidul acesta al pescarilor vei afla toate informațiile utile pentru a te feri de vremea neplăcută. 

  • Analizează bine balta pe care o alegi

Alegerea baltei potrivite este un factor important în sesiunea de pescuit. Încearcă să analizezi cele mai bune locuri: unde sunt platouri întinse, unde sunt zonele mai adânci, mai ales vara, care sunt zonele pe care le frecventează anumiți pești, sau chiar peștii pe care îi aveți în vizor. 

  • Fă-ți un kit potrivit pentru pescuit

Este o mare greșeală dacă mergi la pescuit nepregătit. Pescuitul necesită un kit complet pentru ca misiunea să fie dusă până la capăt. Iată mai jos o listă cu obiectele care nu ar trebui să lipsească din kitul tău de pescuit:

  • Nada: peștii sunt mai atrași de nada decât de momeală în sine. Peștii vor veni într-un număr mai mare dacă folosești nade potrivite;
  • Montura: este foarte important ce tip de montură alegi. Mulți recomandă montura cu ac, pentru că se prinde mai bine nada și implicit prinzi mai repede peștele;
  • Momeala de pescuit: momeala ar trebui să fie aleasă în funcție de tipul de pește pe care îl prindeți. De obicei se folosesc râme, sau viermișori. Pe de altă parte, peștii cu dimensiuni mai mari sunt mult mai greu de prins, de aceea mâncarea folosită ca momeală nu o să fie suficientă. Pentru peștii mai mari este recomandat să folosești năluci. Poți găsi o varietate mare de năluci de la Fishingmall la un preț accesibil
  • Undița de pescuit: undițele trebuie să fie alese în funcție de dimensiune peștelui ochit. 
  1. 4. Sfaturi adiționale de care să ții cont
  • Când mergi la pescuit, nu folosi parfum. Peștii sunt foarte sensibili la anumite mirosuri, iar momeala absoarbe mirosul;
  • Pentru ca peștele să fie prins cu succes, este necesar să ții linia strânsă în orice moment, pentru a nu face scuturi ascuțite și a nu folosi o plasă de aterizare în finală.

Pentru un pescar adevărat, este important nu numai să prinzi peștele, ci și să salvezi captura, astfel încât să nu scape. Este o altfel de satisfacție faptul că ai prins primul tău pește, iar din acel moment poți să ridici miza și să evoluezi. 

Sursă foto: Pexels.com

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro