Târgoviște Underground –Ivan Dinu, tehnicianul dentar care mixează muzică electronică

Distribuie:

Așa cum v-a obișnuit încă de la început, Gazeta Dâmboviței  promovează, în cadrul unor campanii, exemple pozitive din cele mai variate medii culturale şi sociale.  Târgoviște Underground  își propune să aducă în fața cititorilor noștri nume mai mult sau mai puțin cunoscute dintr-un domeniu ce rămâne, încă, în umbră, producţiile artistice care nu-şi doresc să fie comerciale.

 385850_149143195193126_773268826_n

Târgovișteanul Ivan Dinu este tehnician dentar, însă a prins gustul pentru muzica electronică în urmă cu mulți ani și de atunci mixează la diferite evenimente.

Vi-l prezentăm pe Ivan Dinu într-un scurt interviu, oferit, în exclusivitate, pentru Gazeta Dâmboviței.

 

– De cât timp promovezi muzica electronică și de unde vine această pasiune?

-Pofta pentru muzică în general am deprins-o încă de când învățam sa merg. Oricunde mergeam prin casă, se auzea muzică din cele mai variate genuri. De la rock, folk, pop, dance, jazz, blues, muzica tradițională românească, în mare parte, muzica anilor ’70, ’80, piese astăzi numite “oldies but goldies” pe care încă le mai ascult ocazional și încerc să le introduc în seturile/mixurile mele. “Obsesia” pentru muzica electronică a apărut în ’96, când am văzut la televizor, în direct, concertul de la București al trupei Prodigy. Un spectacol de sunet și lumini cum nu mai văzusem. Un ritm accelerat cu bași grei și sunete înalte de toate felurile. De atunci, am început să sap după sunete de genul acela și era foarte greu. Eram mic, nu știam exact ce și unde să caut. Din fericire, am reușit să nu mă las dus de valul 3 Sud Est, Valahia, Andre, LA și Costi Ioniță și când, în sfârșit, am dat de internet, munca de căutat muzică s-a simplificat enorm. În 2006, am avut ocazia de a învăța să pun muzică, de la un DJ local, Dj Ghost pe numele lui de scenă, care m-a învățat bazele dj-ing ului. De acolo, a urmat chinul căutării de bani pentru echipamente.

 

 

-Câștigi bani din ceea ce faci? Te poți întreține doar din asta?

Greu cu banii. Pentru început, ești plătit cu puțin sau deloc. Nu mi-am propus să mă îmbogățesc din asta, dar ar fi drăguț dacă aș putea să mă întrețin numai din muzică. Este un proces de durată. Trebuie să investești destul de mult în muzică, financiar și sufletește, și să ai răbdare cu tine mai ales. Dacă te ții bine și pui pasiunea înaintea banilor, vei fi recompensat pe deplin și pe plus. Până una alta, trăiesc din tehnica dentară. Da! Fac dinți.

– Pentru cei care nu cunosc multe lucruri despre muzica electronica, de ce ar trebui să asculte acest gen de muzică?

-Oamenii ar trebui să asculte muzică în general, de orice gen, este sănătos să ai o cultură muzicală bine conturată atât pentru muzicieni, cât și pentru omul de rând. Când cineva aude de muzica electronică, se duce imediat cu gândul la acel “bumți bumți” din club și atât. Dar este mai mult de atât. Minimal, techno, acid, house, deep house, brake, dnb (drum and bass) ambiental etc. Ai de unde alege.

 

– Poți să ne dai exemple de evenimente la care ai fost solicitat? Ai promovat muzica electronică și în afara Târgoviștei?

-Majoritatea evenimentelor la care am pus muzică au fost în Târgoviște și am făcut parte din staff-ul de organizatori, deci nu am fost tocmai solicitat. Primul eveniment în afara Târgovițtei a fost pe plajă în Vama Veche, la Molotov, am dansat cu vamaioții până la răsărit. Un alt exemplu ar mai fi Kohvert 2,0. Un maraton de 24 de ore într-o poieniță lângă Moreni, am avut un set de “after”cu George Dinu.

-Cu ce alți DJ colaborezi?

-Nu pot să zic că am o colaborare directă cu cineva anume, dar am avut ocazia să pun în regim b2b (back to back) cu Aspot, Loxique, Radu Andrei și cel mai mult mi-a plăcut să pun alături de George Dinu și/sau Alin Rizea. Am făcut deschideri pentru Teluric, Green House și Sebastian (Individual Compus) Aștept cu nerăbdare să văd ce urmează!

 Colaborez cu TU (Targoviste Underground) https://www.facebook.com/TU-1592719724316992/?fref=ts  prin care promovăm evenimente, artiști locali și nu numai și sperăm să crească în ceva frumos. Un label poate.

Un alt proiect în care sper că ma voi implica din ce în ce mai mult este Romania Sounds Good https://www.facebook.com/romania.sounds.good/?fref=ts un proiect care scoate la lumină tot ce are România mai bun de oferit în materie de Dj și producători de muzică electronica.

 

– Ai vreun model? L-ai întâlnit personal?

-Jeff Mills, aka tata lor. Din România aș zice Cosmin TRG și Andy Morehouse, pe care l-am și cunoscut, culmea tot în Târgoviște la un eveniment, și care m-a inspirat prin faptul că la 60 și ceva de ani încă pune muzică. Deci, se poate!

– Povestește-ne puțin despre tine: hobby-uri, mod de viață, impresii despre Târgoviște curentul acesta de Underground în acest oraș.

-Sunt un tip înalt, brunet, libertin, îmi plac sporturile extreme, artele vizuale și muzica. Impresii despre Targoviste? Hmm… Din punctul meu de vedere, deși fostă capitala, Târgoviștea cam bate pasul pe loc la capitolul cultură. Sunt oameni capabili care organizează evenimente culturale de orice gen, festivaluri de folclor, film și teatru, festivalul medieval, Crizantema de Aur, inițiative bune, dar nu sunt promovate și sustinute cum trebuie. Despre underground ce să mai zic? Dacă esti graffer și colorezi un perete, ești vandal, dacă te îmbraci cu haine largi și promovezi hip-hop-ul ești golan. NU! Sunt doar niște tineri diferiți de mase, care vor să se exprime prin diverse moduri mai puțin “ortodoxe”. Târgoviștea nu are aceeași deschidere și acces către cultura urbană precum marile orașe care înțeleg și au învățat să accepte această mișcare. Din fericire, sunt oameni care susțin și promovează cultura urbană în Târgoviște și, încetul cu încetul, vor reuși să deschidă minți către ceva nou.

 

Ascultă târgoviștenii muzică electronică? În ce procent și care este categoria de vârstă?

-Muzică electronică asculta mulți. Puțini sunt cei care preferă partea necomercială și asta se vede la evenimentele la care particip. Sunt evenimente cu public restrâns, foarte restrâns, și asta din cauză că toți raverii preferă să meargă la București. Majoritatea sunt studenți și preferă să ramână în weekend în București, unde au un line-up impresionant de evenimente și DJ, decât să vină acasă și să petreacă într-un cadru mai restrâns. Dar nu-i nimic, ne distrăm oricum.

556917_361960617194514_1258540405_n12509745_1679315182307834_7551984525809599962_n

TÂRGOVIȘTE UNDERGROUND –DANIEL PETRARIU, DJ-UL A CĂRUI PASIUNE PENTRU MUZICĂ A ÎNCEPUT CU JEAN MICHEL JARRE

12626150_1100566379965428_1430890285_n

TÂRGOVIȘTE UNDERGROUND – AMER1KNU, TÂNĂRUL CARE CÂNTĂ DIN PROPRIILE EXPERIENȚE

12596481_1048950588458594_26916682_n-255x300

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro