Târgoviște Underground –DJ Kozak, târgovișteanul care mixează muzică electronică în cluburile din Tenerife

Așa cum v-a obișnuit încă de la început, Gazeta Dâmboviței  promovează, în cadrul unor campanii, exemple pozitive din cele mai variate medii culturale şi sociale.  Târgoviște Underground  își propune să aducă în fața cititorilor noștri nume mai mult sau mai puțin cunoscute dintr-un domeniu ce rămâne, încă, în umbră, producţiile artistice care nu-şi doresc să fie comerciale.

 

Astăzi vă vom prezenta curentul Underground din Târgoviște din perspectiva unui târgoviștean care a ales să își urmeze visul de a mixa muzica preferată în Tenerife. A rămas, însă, conectat și la realitatea târgovișteană. Vă prezentăm un scurt interviu cu Kozak, pe numele lui real  Cristian Cosac.

 

 

De cât timp promovezi muzica electronică și de unde vine această pasiune?

-Pasiunea asta a apărut undeva prin anul 2006, atunci am devenit un copil pasionat de muzică electronică. Ca DJ, am început să învăț și am preferat să nu apar în public până când nu am considerat că pot fi suficient de bun pentru a creea o atmosferă potrivită. Primul meu party a fost în fostul Club Rosa, a fost o noapte pe care nu o să o uit, pentru că a fost un număr foarte mare de persoane, nu ma așteptam la așa ceva.

Am abordat multe genuri de muzică electronică, am încercat să îmbin ce îmi place cu ceea ce publicul dorește, iar asta înseamnă că am dat play și la muzica comercială, dar în mare parte am mers pe Tech House, Deep House și, uneori, ceva Funky.

-Câștigi bani din ceea ce faci? Te poți întreține doar din asta?

Am reușit o lungă perioadă să mă întrețin din muzică, având intre 2-4 party-uri pe săptămână, în locuri în care puteai câștiga bani frumoși, dar nu este nimic sigur, uneori poți face asta, uneori ai perioade în care chiar nu reusești să produci necesarul.

 

 –Pentru cei care nu cunosc multe lucruri despre muzica electronica, de ce ar trebui să asculte acest gen de muzică?

-Pentru cei care nu cunosc acest gen de muzica, aici mă refer la muzica underground, nu există un motiv pentru a asculta acest gen, trebuie doar să simți acest gen. Când ajungi să simți, să fie un mod de viață pentru tine, atunci vei înțelege totul despre underground.

 

 –Poți să ne dai exemple de evenimente la care ai fost solicitat? Ai promovat muzica electronică și în afara Târgoviștei?

-Am promovat multe genuri de muzică și în alte orașe, la posturi de radio locale din alte orașe, am avut o experiență frumoasă la un post de radio din Târgu Jiu, unde am promovat ceva diferit, Swing House, Electro Swing.  Am promovat de asemenea muzica oldies, remixată bineînțeles, încercând să ofer satisfacție și celor de vârsta a doua.

În ceea ce privește evenimentele la care am fost solicitat, aș pune o listă cu ele, dar ar ocupa prea mult spatiu și o spun pentru că modestia nu este o calitate pentru mine.  Cel mai important eveniment ca și public,a fost undeva la peste 1000 de persoane, în sala polivalentă din Târgoviște, unde a trebuit să fac deschiderea evenimentului. Am reușit să particip la două concursuri de DJ locale și, dacă nu ma înșel, cred că sunt și singurele organizate, unde am avut o experiență foarte frumoasă alături de alți colegi. Îmi pare rău că le-am furat premiul la ambele concursuri, iar pe langa premiu, am câștigat experiență și prieteni.

Am renunțat la Târgoviște de mai bine de un an din cauza publicului. Activez de un an în Tenerife,  o insulă în care nu există weekend, pentru că este weekend în fiecare zi.

 

 

-Cu ce alți DJ colaborezi?

Încă colaborez cu o comunitate de DJ pe nume MZQ4DJs de aproximativ 7 ani, însă cel mai mult am colaborat cu un bun prieten, prefer să-i spun producător, nu DJ. Sunt mulți alți colegi cu care am colaborat și am creat prietenii  pe baza muzicii “Music Connecting People” .

-Ai vreun model? L-ai întâlnit personal?

-Nu am un model anume, am încercat să imbin mai multe stiluri, ceea ce a devenit un stil propriu. Pot spune că am avut influențe.

-Povestește-ne puțin despre tine: hobby-uri, mod de viață, impresii despre Târgoviște curentul acesta de Underground în acest oraș.

-Hobby-uri am doar două: muzică și volei. Cât despre mine, trăiesc noaptea și ziua mă odihnesc, iar asta mă definește, pentru că noaptea există mai multa inspirație.

Curentul Underground în Târgoviște este foarte slab, sunt colegi cu potențial foarte bun în domeniul underground, dar nu au unde să îl arate și nu au public atât de larg încât să devină o obișnuință. Au fost pub-uri care l-au promovat, dar curentul underground este încă “underground” pentru târgovișteni.

-Ascultă târgoviștenii muzică electronică? În ce procent și care este categoria de vârstă?

-Târgoviștenii încă au impresia că a fi DJ înseamnă lăutar, ei vor preferințe sau nu știu ce. Eu, daca aleg să mă duc într-un club/pub, mă duc să ascult ceva nou, ceva diferit. Muzica care îți place și pe care o ști este pentru acasă, nu să faci request la DJ că vrei melodia asta că o ști tu și că îți place. Asta e meseria de DJ, să îți încântăm auzul cu ceva nou, ce poate nu ai auzit la radio sau pe internet.

Categoria de vârstă care încă “gusta” underground-ul este cuprinsă între 25-35 de ani.

12713986_1084553878276263_487626493_n 12714288_1084553874942930_426912794_n

 

 

 

TÂRGOVIȘTE UNDERGROUND –DANIEL PETRARIU, DJ-UL A CĂRUI PASIUNE PENTRU MUZICĂ A ÎNCEPUT CU JEAN MICHEL JARRE

12626150_1100566379965428_1430890285_n-300x200

 

TÂRGOVIȘTE UNDERGROUND – AMER1KNU, TÂNĂRUL CARE CÂNTĂ DIN PROPRIILE EXPERIENȚE

12596481_1048950588458594_26916682_n-300x200

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro