Se convoacă ședință extraordinară de CJD pentru alocarea de bani către primării, pentru cheltuielile Covid-19

Primăriile din județ vor primi fonduri pentru cheltuielile legate de combaterea coronavirusului. Consilierii județeni vor fi convocați în ședință extraordinară la inițiativa grupului PSD din CJD, pentru o modificare bugetară care vizează repartizarea sumelor neangajate și neutilizate, pentru alimentarea fondului de rezervă bugetar aflat la dispoziția autorității publice locale și alocarea acestor fonduri către autorităților publice locale, UAT-urilor din județul Dâmbovița, în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu coronavirus.

Această inițiativă de a convoca consilierii Consiliului Județean Dâmbovița îmi aparține și cred că toate autoritățile publice locale trebuie sprijinite pentru a combate acest virus din județul Dâmbovița pentru că ele duc greul în fiecare localitate. De ce spun acest lucru? Pentru că Guvernul României a transferat toate plățile către unitățile administrative teritoriale însă nu a arătat și sursa lor de finanțare, sumele de bani pe care primarii să le folosească în acest moment dificil.

Până în acest moment 21 de consilieri social democrați au semnat convocatorul pentru ședința extraordinară, inclusiv cei doi vicepreședinți și sunt sigur că și președintele Consiliului Județean va face același lucru,”, a precizat, într-o conferință de presă, deputatul Corneliu Ștefan, președinte al Partidului Social Democrat Organizația Dâmbovița.

Social democrații se așteaptă că și consilierii PNL din CJD să voteze proiectele pentru sprijinirea administrațiilor locale.

Prin ordonanțele militare administrațiile locale au următoarele obligații:

Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. (Ordonanța Militară, nr. 2)

Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor fără adăpost, precum și să asigure adăpostirea și îngrijirea acestora. (Ordonanța Militară, nr.3)

Administrațiile publice locale au obligativitatea de a  asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. (Ordonanța Militară, nr. 4)


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro