POVESTE DE VOLUNTARIAT: Ioan Marinescu, vicepreședintele Crucii Roșii Dâmbovița

Distribuie:

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

 

marinescuPrefectul județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, spune că întotdeauna a fost atras de activitatea de voluntariat, încă de pe vremea când era elev la școală și se implica în astfel de activități. Acum, însă, și prin prisma funcției publice pe care o deține, activează din nou în cadrul Societății de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița, în calitate de vicepreședinte.

Acesta spune că activitatea pe care o desfășoară Crucea Roșie, prin voluntarii acesteia, este una foarte importantă, pe care o respectă și o sprijină, mai ales că are o prietenie veche cu directorul executiv al acesteia, Gheorghe Popescu, despre care spune că este unul dintre cei mai activi directori din țară.

De ce apreciez faptul că se face voluntariat și de ce îi apreciez pe voluntari în primul rând? I-ați văzut și dumneavoastră. Îi întâlnim și vara, când avem temperaturi foarte ridicate, și iarna când sunt probleme. Și la inundații, când merg și distribuie apă. Este un fel de educație și de pregătire pentru intervenție și pentru apropierea față de oameni. Este un altfel de tratament. Sunt situații, precum cel al dezastrelor, în care ei vin cu sprijin și e un lucru foarte bun. În plus, se stabilesc relații de prietenie și de educație pentru aproapele tău. La ei am observat foarte multă dăruire. Sunt convins că foarte mulți dintre ei vor urma carieră medicală. Eu, de câte ori îi întâlnesc, chiar le mulțumesc. Tânăra generație e cam însingurată, pe undeva. În acest colectiv, ei își fac un ideal din a ajuta oamenii, mai ales că trăim o perioadă în care societatea este din ce în ce mai dispersată. Dacă noi nu cultivăm acest sentiment, o să avem o mare problemă. În plus, clasele sociale s-au departajat. Sunt oameni cu probleme, care nu-și permit să plătească un ajutor. Un ajutor distribuit de Crucea Roșie, o intervenție punctuală fac foarte mult bine și, în calitate de colaborator, dar și de prefect, sunt chiar onorat de faptul că sunt în acel colectiv. Este foarte important să funcționeze acest organism, care este unul viu la Dâmbovița, mai ales că suntem tot timpul sub spectrul diverselor cataclisme”, spune prefectul Ioan Marinescu.

Acesta a observat că filiala de Cruce Roșie Dâmbovița are o mare deschidere internațională, aceasta având relații de colaborare cu instituțiile echivalente din Bulgaria, Ungaria, China.  Prefectul a ținut să amintească un episod dintr-o delegație în care a fost în Beijing, în care, la coborâre, erau chinezi care îl cunoșteau pe directorul Crucii Roșii Dâmbovița și îl strigau pe nume.

Marinescu a dezvăluit că o să avem în perioada următoare, la nivel central de conducere al Crucii Roșii vești foarte bune, în sensul în care se va face nouă numire a unui președinte de onoare al Crucii Roșii.

Pentru că este, însă, nevoie și de sprijin material pentru multe dintre acțiunile desfășurate de Crucea Roșie, Ioan Marinescu face un apel la firmele și societățile care ar putea sprijini în acest sens activitățile.

Ce aș vrea să transmit eu firmelor și societăților comerciale? Să se aplece mai cu atenție atunci când îi văd pe voluntari, pentru că orice posibilitate de a ajuta Crucea Roșie Dâmbovița înseamnă un ajutor pentru fiecare. Adică să se gândească la faptul că, ajutând Crucea Roșie, se ajută pe ei, printr-o sponsorizare, dotare cu aparatură. Trebuie să devenim mai solidari. Este obligația noastră”, mai spune prefectul.

Ceea ce foarte puțini știu este faptul că și mama prefectului a fost voluntar de Cruce Roșie, încă din anul 1959, dovadă fiind carnetul de voluntar pe care îl mai are încă și acum.

 ”Știu că eram copil și se ducea la instruiri, ca să își mențină această deprindere de a ajuta oamenii și, vă spun sincer, chiar ce a învățat acolo  a aplicat de multe ori cu noi, copiii, acasă. Adică sunt lucruri utile pentru care nu trebuie să studiezi medicina, pentru a le știi: să acorzi un prim ajutor, să iei pulsul. Mama ne-a făcut chiar și injecții”, își amintește, cu nostalgie prefectul.

Citeste si

Poveste de voluntariat: Georgiana Micu: „Am învățat ce înseamnă să ajuți și miile de moduri prin care o poți face”

Poveste de voluntariat: Ariana Nistor: „Toți avem ceva de oferit”

 

                                                                                                                                                      

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “POVESTE DE VOLUNTARIAT: Ioan Marinescu, vicepreședintele Crucii Roșii Dâmbovița

  • 1 aprilie 2015 at 8:39
    Permalink

    nea asta e mare voluntar, sa poata sa vada lumea…china, ca bulgaria ii pute

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro