POVESTE DE VOLUNTARIAT Aurel Pascu: “Că fac un bine oamenilor este un bonus”

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci  de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Aurel Pascu are 18 ani şi este elev în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic “Petru Cercel” din Târgovişte. Este o persoană pe care te poţi baza pentru că îşi cunoaşte limitele şi nu se implică în ativităţi pe care ştie să nu le poate duce la bun sfârşit. “De obicei sunt aerian şi încerc să mă distrez, fac glume, întreţin o atmosferă plăcută. Dar când e ceva serios, mă implic şi devin serios”, ne asigură el.

„Oamenii de aici m-au făcut să vin în continuare, nu instituţia”

La Crucea Roşie Dâmboviţa a ajuns pentru pregătiri în vederea concursului „Sanitarii pricepuţi”. Apropierea însă de această instituţie s-a făcut în timp şi prin oamenii de aici. „Am venit la pregătiri, anul trecut, cu ale mele colege. Prima oară nu am fost aşa atras. Am fost chemat la acţiuni şi am participat. N-am devenit imediat voluntar. M-am înscris ca voluntar abia după şase luni de când activam. M-am integrat destul de uşor şi… sunt aici. Oamenii de aici m-au făcut să vin în continuare, nu instituţia. Că fac un bine oamenilor este un bonus”, ne mărturiseşte Pascu, aşa cum îi spun prietenii. Cât priveşte concursul „Sanitarii pricepuţi”, a făcut parte din echipa care a reprezentat Dâmboviţa anul trecut, la faza naţională, unde au avut o clasare bună la partea practică – locul II.

De la Medicină la Cibernetică

El a ales profilul Ştiinţele Naturii la liceu din dorinţa de a deveni medic. Cu anii însă a renunţat la acest vis. „Vreau să fac Cibernetică, la ASE Bucureşti. Vroiam Medicină în clasa a IX-a, drept pentru care am optat pentru profilul Ştiinţele naturii. M-am răzgândit, pentru că medicina este un domeniu frumos, dar necesită ani din viaţă. Calculatorul este o pasiune pentru mine, petrec foarte mult timp la calculator şi am zis să fac ceva din acest hobby”, ne explică liceanul. Crede însă că toate cunoştinţele de biologie/anatomie şi cele de prim ajutor, însuşite la Crucea Roşie, i-au îmbogăţit cultura generală şi în plus se simte pregătit să intervină în anumite situaţii de accidente sau dezastre.

„Grupul meu este Crucea Roşie”

Vine la Crucea Roşie Dâmboviţa de 3-4 ori pe săptămână, dar păstrează strâns legătura cu voluntarii de aici. „Grupul meu este Crucea Roşie. Am avut un alt grup înainte să ajung aici, era un anturaj mai prost şi m-am debarasat de el cu ajutorul Crucii Roşii. Aici mi-am găsit prieteni, oameni extraordinari, cu care vorbesc, cu care ies în oraş, care mă ajută la nevoie. Aici m-am simţit apreciat şi asta a fost foarte important pentru mine. Acum sunt oameni care mă caută, vor să ne întâlnim, sunt săritori”, spune Aurel Pascu, recunoscător pentru schimbarea pe care a făcut-o Crucea Roşie în viaţa sa. „Activitatea la Crucea Roşie m-a modelat. Am devenit sociabil, am reuşit să-mi fac mai uşor prieteni”, adaugă el.

 pascu aurel2

„Este ceva uman, cred că e în firea omului să ajute pe ceilalţi”

Cât despre activităţi, Pascu a participat la multe din acţiunile sociale ale Crucii Roşii. Deşi spune că nu se înduioşează uşor, sunt amitiri care îi vor rămâne mereu dragi. „Cel mai mult mi-a plăcut la spectacolul din iarnă, pentru copiii cu dizabilităţi din centrul de la Găeşti. Toţi voluntarii s-au implicat şi am făcut ceva frumos pentru ei. Dar pot spune că am făcut-o şi pentru mine. Am fost într-un mediu extraordinar, mi-a plăcut că am lucrat cu voluntarii şi că a ieşit ceva frumos.” El consideră că a ajuta este ceva firesc. „Este ceva uman, cred că e în firea omului să ajute pe ceilalţi. Nu mă înduioşez, dar îmi place să ajut alţi oameni”, spune el.

E conştient că atunci când va pleca la facultate, nu va putea să mai participe la activităţile Crucii Roşii. Dar ştie că nu va pierde legătura cu oamenii de aici, care i-au influenţat atât de mult dezvoltarea ca om.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro