“Politica este arta de a sta la pândă” –  Cazul Cosmin Bozieru

Distribuie:

Cosmin Bozieru, 7 iulie 2020: Se construiește un stadion nou în inima istorică a orașului. Dacă nu denumeau proiect de modernizare și  reabilitare, nu obțineau niciodată avizul de la ministerul culturii. Sunt 36.000 mp irosiți într-o investiție de 65 miliarde, inutilă in condițiile în care aveam altă locație potrivită.

Tot Cosmin Bozieru, în decembrie 2018, când s-a votat hotărârea Consiliului Local Municipal  (CLM), privind nota conceptuală și tema de proiectare pentru modernizarea stadionului, era plătit din bugetul public pentru a-l consilia pe primarul Cristian Stan spre binele locuitorilor. Cum a fost responsabilul primăriei în chestiunea FC Chindia, se presupune că l-a consiliat și în privința stadionului. Iar din decembrie 2018, de la aprobarea notei conceptuale, și până astăzi, nu l-am auzit deschizând gura despre problemele de la stadion.

Dar, cum spunea Vadim Tudor,  politica chiar este arta de a sta la pândă.

Gazeta Dâmboviței a scris, în timp, despre problema stadionului Eugen Popescu. Acest material nu este unul, de fond, despre proiectul stadionului. Ci doar despre fantastica abilitate a oamenilor implicați în politică de a uita/aminti doar anumite lucruri.

Tema stadionului, este fără doar și poate exploatată și politic. Opozanții lui Cristian Stan au criticat, în mai multe apariții publice, desfășurarea proiectului, aflat în întârziere din mai multe cauze. În principal, liberalii prin Aurelian Cotinescu au tot adus pe tapet chestiuni delicate, legate de desfășurarea efectivă a proiectului. Același lucru l-a făcut, mai ales în spațiul virtual, și Cristian Bobeică. Doar că spre deosebire de Cosmin Bozieru, nici unul dintre cei doi nu a fost la decizie în primăria Târgoviște.

Parcursul politic al lui Bozieru este, cum spunea un politician local, acela de curcubeu politic. A intrat in politică cu PPDD,  a urmat UNPR (și-a pierdut mandatul de consilier local ca urmare a excluderii din partid), PSD ( viceprimar, și-a pierdut  mandatul ca urmare a unei condamnări), ALDE, PRO România.

Din toate aceste plimbări am reținut, din propriile declarații, că a rămas, în 2016, lângă Cristi Stan pentru că PSD era echipa în care se regăsea și cu care a realizat multe lucruri și că a plecat de la PSD la ALDE, în 2019, pentru că de fapt se simțea liberal pe interior. Practic nu am mai reținut exact cum a pierdut vederile liberale pentru a se înscrie în ProRomânia. Nici nu contează!

Totuși, între 2016 – 2019, Cosmin Bozieru a fost în cercul puterii din Primăria Târgoviște. În martie 2016, consilierii au respins proiectul primarului Cristian Stan care ar fi vrut să transforme un post de consilier din studii superioare în studii medii, pentru a-l putea angaja pe Cosmin Bozieru. În mai 2017, Bozieru a fost angajat, nu consilier în cabinetul primarului, ci consilier personal (cu remunerație, tot din bugetul municipiului). Nota conceptuală pentru stadionul pe care astăzi Bozieru îl critică, era adoptată pe când acesta era consilierul primarului municipiului Târgoviște! Dacă lucrurile stau așa cum spune Bozieru, de ce a trecut 1 an și jumătate de la demisia din primărie,  până la lansarea lor în piață? Și dacă este vorba doar despre interesul public, de ce se întâmplă, după 1 an și jumătate  în buza campaniei electorale?

După conferința de presă, susținută la începutul săptămânii, pe tema stadionului, este clar că Bozieru a fost obligat să stea la pândă. Viața politică costă timp, bani și uneori multe alte lucruri. A citit un material scris de altcineva (în text erau inserate mai multe cuvinte pe care nu le-ar fi folosit niciodată), dar sunt anumite chestiuni pentru care este musai să rămână în politica locală. Nu știm dacă Bozieru va fi candidatul ProRomânia la primărie, dar cu siguranță va fi pe listă. Și va mai primi foi de citit despre fostul angajator, Cristian Stan.

Revenind la foile lui Cosmin, am vrea să clarificăm afirmația: “Am ratat (n.r. primăria Târgoviște) ocazia să reparăm greșeala pe care a făcut-o regimul comunist atunci când a ales să construiască un stadion în principalul sit istoric al municipiului” . Referința la comuniști cu care ProRomânia încearcă să–i lovească pe pesediști este hilară având în vedere conducerea Pro, dar și istoricul construirii stadionului care nu se poate rezuma la sintagma de bau-bau: “L-au făcut comuniștii”!

În 1919, George Enescu susținea un concert la Sala de Arme și din banii proprii dona 2.000 de lei pentru constituirea primului fond pentru stadion, pe care marele Enescu îl vedea în apropierea Sălii de Arme. De ce acolo? Pentru că la Sala de Arme se desfășurau și activități cu caracter sportiv. În 1932, la înființarea Societății Sportive Tennis Club, din care făceau parte profesori, avocați, preoți, ofițeri, în statutul acesteia a fost cuprins un punct important: construirea unui stadion lângă Sala de Arme. Avocatul Lazăr Petrescu (fiu și nepot de primari), care a condus Târgoviștea între 1941 – 1944, cu concursul unui arhitect renumit – Teodorescu, a întocmit planurile stadionului, a nivelat  și drenat terenul. În noiembrie 1944, la 25 de ani de la ideea stadionului, Târgoviștea are primul primar comunist, un muncitor pe nume Ion Rădulescu. Stadionul a fost dat în folosință în 1949. La construcția lui au luat parte elevii de la Liceele Carabella și Ienăchiță. Așa că mai ușor cu comunismul pe scări, în acest subiect.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro