EDITORIALUL DE JOI – Daniel TACHE – Ne îndreptăm cu pași repezi spre o catastrofă!

Distribuie:

În Informarea de ieri, 8 iulie, înainte să ne spună că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică ne anunță că dezavuează actele de politizare a crizei sanitare. Pe bune?

Vi-i amintiți pe cei care adunau lumea pe stadioane pentru a ne spune cât de mândri sunt ei? Că sunt români, desigur! Vi-i amintiți pe cei care iubeau România cu fiecare gest, privire, dar mai ales vorbă? În ultimele luni, pentru a apăra bunăstarea și libertățile românilor pe care atât îi iubesc, au susținut constant că „măsurile și restricțiile impuse de Guvernul Orban au fost aberante, discriminatorii, ilogice, neprofesioniste si politicianiste” și că „PNL a folosit doar biciul, încălcări de drepturi și de libertăți, legi și ordonanțe neconstituționale!” (ca să nu politizez, nu vă spun de unde am luat citatele). Și, ce să vezi, CCR le-a dat dreptate. Măi, mari iubitori de români, am și eu o întrebare: la ce le va mai folosi românilor morți bunăstarea și libertatea de mișcare? Sau celor vindecați, dar rămași cu sechele și care, din câte înțeleg, decât să trăiască așa, ar prefera să moară?

Dar pe oamenii în negru care, având susținerea majorității partidelor (vedeți, nu politizez, prostia și nemernicia sunt transpartinice), îndemnau la strângere de semnături pentru declanșarea unui referendum al cărui unic scop era să apropie România de Maica Rusie vi-i mai amintiți? Sunt cam aceiași care, doar cu forța argumentelor, desigur, încolonează anual tineri într-un marș pentru viață. Și care, după redeschiderea bisericilor, pentru că noua coronaviroză este o simplă gripă, au oficiat slujbe fără să păstreze distanța recomandată și fără să poarte mască. Modele de credință, nu altceva! Dragilor, și pentru voi am o întrebare: sunteți și pentru viața asta sau doar pentru viața veșnică? Să știm și noi! Că la viața veșnică nu putem ajungem decât prin moarte. Caz în care totul devine limpede cristal.

A, și să nu-i uit pe marii iubitori ai trecutului nostru îndepărtat. Atât de îndepărtat, că se pierde în nebuloasa galactica. Pe dacii liberi, urmașii direcți ai primilor locuitori ai galaxiei, ai zeilor coborâți pe Pământ pentru a executa dansul ploii în jurul Sfinxului din Bucegi. Adepți ai teoriei conspirației care, pentru a pune bețe-n roate Noii Ordini Mondiale, că ei vor o ordine galactică, au tot îndemnat, în ultimele luni, la nesupunere civică. Pentru ei n-am nicio întrebare. Ar fi inutil, nu vorbim aceeași limbă. Atât aș vrea să le spun: s-o fi născut cosmosul din haos, dar pe unii dintre noi chiar nu ne interesează să repetăm experiența. 

Oameni buni, este ușor de înțeles motivul pentru care toți cei de mai sus vă îndeamnă să vă relaxați. Știu, nu este ușor să porți mască, să păstrezi distanța, să eviți contactul direct cu alte persoane. Însă lor le este imposibil. Pentru că masca sanitară ar face ca cealaltă mască, cea pe care au purtat-o ani la rând, până li s-a lipit de chip, să devină inutilă. Și pentru că lor le este imposibil, nu vor să fie singurii care încalcă măsurile de protecție. 

Dar stă în puterea noastră să-i lăsăm singuri! Haideți să avem grijă de noi!

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro