PNL: Târgoviștea se depopulează. Fiecare târgoviștean are cel puțin o rudă plecată în străinătate (PE)

Distribuie:

Cam 30.000 de târgovișteni sunt plecați în afara granițelor țării, la muncă, populație activă, tânără, care pleacă împreună cu copii, și cei mai mulți dinte ei nu se mai întorc”, este semnalul de alarmă tras de președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu. Acesta a declarat recent că doar construirea unui parc industrial este o soluție serioasă de dezvoltare economică care i-ar putea atrage pe târgoviștenii plecați.

Este un aspect deosebit de grav pentru că orașul rămâne fără forță de muncă și dacă vrem să-l dezvoltăm economic va trebui să găsim soluții astfel încât să atragem, să facem să se întoarcă o parte dintre cei plecați. Pe de altă parte să oferim condițiile astfel încât să atragem populația din alte zone. Este lucrul pe care orașele din Ardeal l-au implementat, au lucrat foarte mult la acest aspect, au atras oameni din zonele rurale, din alte județe sau din alte zone ale României.

Foarte mulți români din orașe mai sărace au ajuns să lucreze în orașe ale Transilvaniei.

Dacă nu ne dezvoltăm rapid, dacă nu trecem de această gândire a primarului de comună prin care facem câteva locuri de joacă, câteva părculețe, și mai asfaltăm ceva în jurul blocurilor, atunci avem o problemă, rămânem cu mult în urma acelor orașe din jurul nostru, orașe mari, care atrag forța de muncă. Un exemplu ar fi Ploieștiul care atrage forța de muncă de la Moreni, Bucureștiul din sudul județului și așa mai departe.

Dacă nu de dezvoltăm rapid în următorii patru ani șansele de revenire economică sunt minime.

Trebuie să trecem de această fază în care fiecare primar care a fost la conducerea orașului a căutat să adune voturi, trebuie să încheiem cu această mascaradă în care fiecare face lucrurile doar ca să dea bine în fața populației și trebuie să venim cu soluții, explicate oamenilor, dar care să aducă cu adevărat succesul, dezvoltarea în următorii ani. Construirea unui parc industrial este esențială pentru a dezvolta acest oraș., o soluție serioasă de dezvoltare economică, dezvoltarea afaceriștilor locali, a celor care vor să investească în Târgoviște și vin din afara județului sau a unora din afara țării. Implicit se vor crea locuri de muncă, iar administrația locală ar beneficia de taxele și impozitele locale pe care le primesc de aici. Beneficiile târgoviștenilor se traduc în salarii. Este un proiect realizabil, dacă Ploieștiul a reușit, și noi putem.” a declarat Aurelian Cotinescu, candidatul PNL pentru primăria Târgoviște.

………………..

Publicitate electorală. Material la comanda PNL Dâmbovița. Mandatar financiar coordonator: 21200012

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro