PNL a dat drumul sondajelor de opinie pe municipii. Pe cine măsoară electoral la Târgoviște și Moreni

Distribuie:

Liberalii caută, zilele acestea, cel mai bun candidat la Târgoviște și Moreni. Conform unor surse liberale au fost demarate sondaje de opinie în cele două municipii, unde liberalii au avut câștig de cauză la alegerile prezidențiale.

Pentru Târgoviște, se pare că au fost aleși pentru a intra în sondaj, actualul președinte al organizației municipale, Aurelian Cotinescu, consilierul local, fost viceprimar, Silviu Tănase, dar și o persoană din afara partidului, scriitorul Vasile Lupașc, sondat fie în perspectiva racolării lui în PNL din “sursă externă”, fie pentru a vedea care ar fi impactul unui candidat independent din zona societății civile. Nici unul dintre ei nu a mai candidat pentru fotoliul de primar al Târgoviștei.

În al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, în dreptul candidatuli PNL, Klaus Johannis s-au strâns 62% din voturile electoratului, la nivelul municipiului reședință de județ. Liberalii vor să vadă dacă acest rezultat poate fi scos și la locale, în condițiile în care nu există dubii în privința identității candidatului PSD, actualul primar Cristian Stan.

Aurelian Cotinescu

Silviu Tănase

Vasile Lupașc

La Moreni, în sondaj sunt măsurați Nicolae Răbaea și Robert Harabagiu. Răbaea este cel mai vocal membru PNL din oraș, unde din postura de consilier local a demarat mai multe consultări publice. Poate cea mai importantă, revenirea Moreniului la statutul de oraș, având în vedere discrepanța foarte mare dintre condițiile de trai și statutul de municipiu, care impune un anumit nivel al taxelor și impozitelor locale. Răbaea nu a mai candidat pentru primăria Moreniului. Robert Harabagiu a mai candidat, în 2004, din partea PUR și în 2016 din partea PNL, fără succes. În interiorul organizației există o problemă între actuala conducere și Nicolae Răbaea, considerat prea vocal împotriva adversarilor politici (sic!), problemă care, cel mai probabil, se va rezolva o dată cu rezultatele sondajului, dacă PNL vrea, cu adevărat, să câștige primăria Moreni.

La prezidențiale, la Moreni, 70% dintre votanți au ales candidatul liberal, ceea ce dă speranțe organizației și pentru alegerile locale, mai ales că nu se știe dacă actualul primar PSD, Constatin Dinu, va mai fi varianta partidului pentru aceste alegeri. Candidatul PSD se va stabili tot în urma unui sondaj.

Nicolae Răbaea

Robert Harabagiu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro