Pe final de campanie, APIA Dâmboviţa a raportat – 83% dintre fermieri, autorizaţi la plata în avans

Campania de autorizare a plăţii în avans, pe ultima sută de metri la APIA Dâmboviţa! În conferinţa de presă, de astăzi, de la APIA Dâmboviţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Năstase a anunţat că 83% dintre fermierii dâmboviţeni şi-au primit plata în avans, care se pare că este una destul de generoasă pentru că  reprezintă 70% din suma totală pe care o au de încasat, potrivit cererii depuse în 2018 de fiecare fermier. Astfel, dintre cei 24.537 de fermieri dâmboviţeni, aproximativ 21.000 au primit plata în avans. Restul… sunt în lucru, pe fluxul de autorizare, în eşantioanele de control clasic şi de teledetecţie…

Pe 30 noiembrie închidem campania de autorizare în avans. Plăţile în avans s-au făcut în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018. Am reuşit să autorizăm cam 83% dintre fermieri la plata în avans (21.000 de fermieri), ceea ce înseamnă că şi-au încasat circa 70% din banii pe care i-ar avea de încasat pentru cererea  depusă în 2018. S-au făcut plăţi din bugetul naţional, până în prezent, de 146.726 de lei, din Fondul European pentru Garantarea Agricolă, de 37.752.580 lei şi din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, de 739.837 de lei. Mai sunt în lucru, pe fluxul de autorizare, fermieri din eşantioanele de control clasic şi teledetecţie. Controlul clasic se referă la cei care au şi alte scopuri decât controlul din vară. Sunt controale pentru verificarea menţinerii stratului vegetal, pentru verificarea menţinerii pachetului 4 de Agromediu – culturi verzi care se fac în perioada aceasta,  chiar până în primăvară, dar nu mai sunt foarte multe pentru că şi la aceştia am făcut tot posibilul să acordăm avansul, acolo unde nu au fost probleme, pentru schemele pentru care s-a finalizat controlul. Mai sunt fermierii din teledetecţie.

În paralel cu autorizarea la plată, săptămâna aceasta, am organizat şi întâlnirile cu fermierii din eşantionul de teledetecţie, pentru clarificări. Avem un eşantion de 2865 de fermieri în teledetecţie şi trebuie să întâlnim 2070, pentru că, într-o primă fază, ne-au sosit rapoartele de la prestatori în care sunt destul de multe neconformităţi, unele justificate, altele nu. Teledetecţia se face pe imagini satelitare, iar interpretarea se face pe culori.

Au fost cazuri în care omul ştia precis că are porumb şi prestatorul a confirmat floarea soarelui sau nu i-a confirmat cultura că nu a găsit-o. Şi atunci, omul vine la clarificări, vedem despre ce este vorba, vine cu facturi de sămânţă care să ateste că a înfiinţat cultura respectivă sau cu alte documente. Se fac nişte formulare de modificare şi de corecţie şi încercăm să transmitem aceste rapoarte la reinterpretat, în ideea de a diminua numărul neconformităţilor care se pot corecta. Deci la asta lucrăm noi acum, am întâlnit jumătate din cei 2070 de fermieri, până la finalul săptămânii sperăm să ne întâlnim cu toţi fermierii care au fost notificaţi pentru clarificări şi să finalizăm şi această activitate, ca după 1 decembrie să transmitem rapoartele pentru reinterpretare şi să urgentăm plata finală, pentru că de la 1 decembrie începe plata regulară sau finală. Cei care au luat avansul primesc diferenţa, iar cei care nu au luat niciun fel de plată primesc integral toată suma”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmboviţa, Oana Năstase. Potrivit acesteia termenul limită pentru plata finală sau regulară este 30 iunie 2019.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro