O familie de tineri filantropi găeşteni a donat spitalului din oraş aparatură unică în judeţ

Magazin Orient

Gest filantropic fără predent pentru Găeşti, făcut, astăzi, de tânărul Cosmin Voevodschi şi şoţia sa, Oana. Cei doi găeşteni au o afacere prosperă în capitală şi au decis să ajute spitalul din oraş printr-o donaţie consistentă, în aparatură. Astfel, laboratorul Spitalului Găeşti a fost dotat, ca urmare a donaţiei făcute de tânărul om de afaceri, cu Analizatorul automat Mindray BS – 380, care va înlocui Analizatoarele existente Mindray BS – 300 şi BS 200. Conform managerului, Cristina Seltea, aparatura existentă în spital era învechită, în ultimii ani costurile cu reparaţiile ridicându-se la aproximativ 50.000 de lei. Analizatorul automat Mindray BS – 380, singurul de acest fel din judeţ, poate realiza peste 300 de analize pe oră.  Se vor putea diagnostica în timp record afecţiuni precum infarctul miocardic, insuficienţă cardiacă, hepatită, ciroză, pancreatită, diabet etc.

Cosmin Voevodschi este nepotul fostului medic  ORL-ist, Petru Voevodschi, care a profesat tot în Spitalul Găeşti. Tânărul a vrut iniţial să facă o donaţie în bani, de 10.000 de euro, dar, în urma discuţiilor cu managementul spitalului a decis să suplimenteze suma şi să cumpere aparatul.  “Ne dorim foarte mult să ajutăm şi alţi oameni care au nevoie. Sperăm ca oamenii să vină cu mai multă încredere la Spitalul din Găeşti.”  a declarat Oana Voevodschi.

Familia Voevodschi şi-a exprimat încrederea ca gestul său va fi urmat şi de alte persoane cu posibilităţi financiare. Până acum sunt singurii sponsori privaţi, cu excepţia societăţii Arctic, care au ajutat spitalul din Găeşti ce deserveşte toată zona de sud a judeţului. În semn de recunoştinţă, medicul Cristina Seltee, managerul spitalului, le-a oferit o plachetă şi o scrisoare de mulţumire.

Valeriana Comedie
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 0 ganduri despre “O familie de tineri filantropi găeşteni a donat spitalului din oraş aparatură unică în judeţ

  • 19 mai 2018 at 15:23
    Permalink

    Super! Au inceput sa apara si “capitalistii “de bine. Doamne ajuta!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro