Nu toate miresele poartă alb! – Fotografii de la nunţi de poveste

Rochia albă de mireasă a apărut în secolul XIX, prima mireasă “albă” fiind Regina Victoria. Până la rochia albă, miresele au purtat costume tradiţionale. Rochia albă, însă, nu este opţiunea mireselor în toate statele lumii. Mai ales în Asia şi Africa, nunţile sunt spectacole de culoare.

Ghana. In timpul secolului al 13-lea, ghanezi dezvoltat arta lor unica de imprimare adinkra. Imprimate manual si brodate manual hainele adinkra erau utilizate exclusiv de către regalitatea din Ghana pentru ceremonii. Fiecare dintre motivele care alcătuiesc corpusul simbolistic al artei adinkra are un nume și semnificație derivate dintr-un proverb, un eveniment istoric, atitudine umană, etologie, plante, diverse forme de viață, sau forme de obiecte neînsuflețite. Acestea sunt redate grafic în forme geometrice stilizate. Semnificațiile motivelor pot fi clasificate în estetică, etică, relații umane, și concepte.

Ghana  –  În timpul secolului al 13-lea, ghanezi au dezvoltat arta lor unică de imprimare adinkra. Fiecare dintre motivele care alcătuiesc corpusul simbolistic al artei adinkra are un nume și semnificație derivate dintr-un proverb, un eveniment istoric, atitudine umană, etologie, plante, diverse forme de viață, sau forme de obiecte neînsuflețite.

India Nuntile Indiene sunt extrem de stralucitoare,pline de farmec si totodata cu ritualuri bine stabilite. O nunta poate dura pana la cateva zile bune, timp in care cei doi miri vor fi vizitati de peste 400 pana la 1000 de invitati, care de cele mai multe ori sunt necunoscuti celor 2 tineri casatoriti. Cele mai multe dintre casatorii sunt aranjate, doar in ultima perioada si in special in mediul urban facandu-si loc casatoriile ce au la baza dragostea dintre cei 2.

India – Nunţile Indiene sunt extrem de strălucitoare,pline de farmec şi totodată cu ritualuri bine stabilite. O nuntă poate dura până la câteva zile bune, timp în care cei doi miri vor fi vizitaţi de peste 400 pana la 1000 de invitati, care de cele mai multe ori sunt necunoscuţi celor 2 tineri căsătoriţi. Cele mai multe dintre căsătorii sunt aranjate, doar în ultima perioadă şi în special în mediul urban făcându-si loc căsătoriile din dragoste.

Etiopia

Etiopia – O ţară creştină pe continentul african, cu un ritual de căsătorie pe dogmă ortodoxă. În biserică, mirii poartă mantii identice peste hainele de căsătorie.

Caucaz

Caucaz – Adesea la nunţile cazcaziene mirele poartă sabie, iar miresele aleg rochii cu motive tradiţionale.

China -

China – Nunta este o sărbătoare roşie, pentru că albul este un simbol de doliu. Prin tradiţie, după că căsătorie mirele scoate valul miresei.

Malaezia + mulți oameni joacă nunta în conformitate cu canoanele Islamului . Mirese aleg de multe ori nuanțe de violet violet sau , uneori, cremă .

Malaezia –  Datorită religiei islamice, mirese aleg de multe ori nuanțe de violet pentru rochiile de nuntă.

Iemen

Yemen – Evreicele din Yemen se căsătoresc în costume speciale transmise în familie din cele mai vechi timpuri.

Coreea de sud -

Coreea de sud – Nunţite tradiţionale, în care miri poartă costume spectaculoase, redevin foarte populare.

Bali -

Bali – În Bali, nunţie arată cu adevărat regeşte. Costumele cuprind o multitudine de detalii, iar miresele poartă pe cap ornamente complicate. Prin tradiţie, mirele este cel care se ocupă de pregătirile de nuntă.

Nigeria -

Nigeria – O adevărată explozie de culoare sunt nunţile nigeriene. Mirii poartă costume în culori vii, multe bijuterii, iar decorurile sunt fastuoase.Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro