Noi tehnologii de supraveghere în cazul unui ordin de restricție sau al arestului la domiciliu

Camera Deputaților a aprobat, astăzi, un proiect de lege depus de un grup de parlamentari din cadrul PNL. Acesta prevede înființarea, organizarea și funcționarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME). în vederea monitorizării în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale.

Potrivit acestui proiect, un dispozitiv electronic de monitorizare va fi atașat de glezna persoanei care se află sub supravegherea autorităților. În cazul imposibilității fizice, ori la recomandarea unui medic, dispozitivul se va putea atașa și de braț.

În cazul persoanelor reținute la domiciliu, în imobil se va monta un al doilea dispozitiv. Dacă cel supravegheat depășește aria în care îi este permisă șederea, o alarmă va fi declanșată la cea mai apropiată secție de poliție.

Cel asupra căruia se va emite un ordin de restricție va purta și el un astfel de dispozitiv astfel încât, dacă cel supravegheat nu respectă distanța, solicitantul ordinului de restricție va fi notificat de o alarmă pentru a ști să se îndepărteze sau să alerteze autoritățile.

Proiectul are ca scop o mai bună supraveghere a celor reținuți la domiciliu și evitarea unor situații care pot pune în pericol viața cetățenilor în cazul emiterii unui ordin de restricție.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro