Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Miting PNL la Târgoviște! Organizația va fi sancționată contravențional pentru lipsa de autorizație

Aproximativ 400 de membri PNL au luat parte, în această seară, la un miting de susține a moțiunii depusă de partid împotriva Guvernului Tudose. Liberalii au scandal în Piața Tricolorului, acolo unde s-a dat citire și textului moțiunii de cenzură. La adunare au participat membri ai partidului din mai multe filiale locale precum Titu, Fieni, Găești, Răcari, Brănești, Vulcana Pandele sau Bezdead. Cei doi parlamentari PNL de Dâmbovița nu au luat parte la manifestație, asistând în plen la citirea moțiunii.

Decizia organizării unor manifestații publice în ziua citirii moțiunii de cenzură a venit de la centrul partidului. Liberalii au înregistrat, vineri, moțiunea, în textul careia fac inventarul „minciunilor”, al „nerealizarilor” și al măsurilor care, spun reprezentanții PNL, au destabilizat economia în cele zece luni de când coalitia PSD – ALDE a preluat guvernarea. Moțiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP și independenți. Conform unor surse interne, PNL Dâmbovița ar fi țintit către 1000 de participanți. De altfel, mobilizarea a funționat slab și în alte județe.  Per total, liberalii se așteptau la o susținere mult mai largă în cadrul acțiunilor de stradă, la care și-ar fi dorit să participe și societatea civilă. Aceasta, însă, nu mai pare dispusă să se alăture cauzelor politice.

La final, liberalii dâmbovițeni au primit și o veste proastă. O delegație condusă de președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu, a transmis prefectului Antonel Jîjîie o copie a moțiunii de cenzură, într-o atmosferă veselă, presarată cu glumițe. Prefectul a primit moțiunea și le-a transmis liberalilor, tot zâmbind, că mâine vor fi sancționați contravențional pentru că mitingul nu a fost autorizat. Amenzile stabilite de lege pentru asemenea cazuri sunt între 10.000 și 100.000 de lei.

Marius Caravețeanu, președinte PNL Dâmbovița: Domnule prefect, noi vă mulțumim, vă dorim o seară bună, vă mulțumim că ne-ați primit și că acordați atenție tuturor partidelor politice. 

Antonel Jîjîie, Prefectul județului Dâmbovița: Puteam să nu o fac. Înțeleg că adunarea nu a  fost autorizată. Nu a  fost nici spontană. Acum probabil că instituțiile statului o să procedeze la aplicarea legii, o să primiți și o sancțiune contravențională. Nu știu cine o să o constate: jandarmii, poliția sau primarul. Ați depus foarte târziu…

Marius Caravețeanu: Dacă tot ați deschis subietul, la nivel național mai mult de jumătate din UAT-uri au încuviințat astfel de manifestăti. Mai mult decât atât, ca reprezentant al guvernului în teritoriu, vă informez dacă nu ați urmărit conferința de presă de la PSD, că președintele acestui partid știa la ora 9:00, ce va decide comisia la ora 15:00.

Antonel Jîjîie: Asta e o altă chesiune. E dreptul dumneavoastră să faceți astfel de mitinguri, dar anunțate cu trei zile înainte și înregistrate la jandarmerie cu 48 de ore. 

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media