Mâine, salariații COS protestează în fața Ministerului Economiei. Oamenii sunt în preavize de concediere colectivă, așteptând preluarea de către stat

Din 22 februarie, conform deciziei administratorului special s-au reluat preavizele aferente concedierii colective declanșată în iulie 2020 și amânată succesiv prin decizii de prelungire a șomajului tehnic, pentru  aproximativ 1000 de salariați ai COS Târgoviște. Oamenii așteaptă de la finele lui 2019 preluarea activelor funcționale ale COS Târgoviște de către statul român, în contul datoriilor pe care societatea cu patronat rus le are la bugetul de stat.

În ciuda promisiunilor, lucrurile nu par să se îndrepte în direcția sperată de salariați și sindicatul Valahia, care a luptat pentru preluarea activelor de către stat. Astfel, sindicatul organizează  acțiune publică, vineri, 26 februarie, în fața Ministerului Economiei.

“Momentul adevărului!
Mâine intre orele 11,00-13,00, salariații COS Târgoviște și cei interesați de soarta acestui combinat, vor fi prezenți sub fereastra ministrului Claudiu Năsui, în speranța că vor avea în sfârșit un dialog și domnia sa se va preocupa de soarta COS Târgoviște și de lucrătorii acestuia;
– parlamentarii PNL și PSD de Dâmbovița, susțin clar și fără echivoc preluarea COS Târgoviște de către statul român, prin dare în plată, în schimbul creanțelor fiscale;
– parlamentarii USR de Dâmbovița, nu au exprimat o poziție oficială cu privire la acest subiect;
– ministrul economiei nu a exprimat o poziție clară pe acest subiect și a refuzat orice dialog!
– toate instituțiile avizatoare au dat aviz pozitiv pentru finalizarea procedurii de preluare ;
Este clar că soarta noastră se află în mâinile și în voința ministrului economiei!
Vom proceda în felul următor :
– până la ora 12:00, vom prezenta public doleanțele noastre, politicos și civilizat, și îl vom ruga pe domnul ministru să coboare din cabinetul dumnealui și să vorbească cu noi sau să primească o delegație a noastră la domnia sa.
– dacă până la ora 12,00 vom avea parte de același tratament disprețuitor și refuz nejustificat de dialog…VOM PROTESTA!
Este timpul să vedem că se trece de la lozinci la fapte, ca se vor da explicații pertinente cu privire la șansele reale de recuperarea a datoriei statului , dacă procedura de preluare nu se va finaliza.
,,Salvarea României” poate începe cu salvarea COS Târgoviște, și ne vom redobândi încrederea în politicienii care au promis asta!” este mesajul liderului de sindicat,Nicolae Dragodănescu.
Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro