La Viforâta, Raluca Leașu transformă ideile iubitorilor de accesorii unicat în „Piele pe bãț”

În satul Viforâta, din comuna Aninoasa, creativitatea unei tinere produce obiecte unicat apreciate în tot județul și nu numai. Raluca Leașu, de profesie restaurator pictură murală, a început să lucreze obiecte din piele, cusute manual, ca un hobby. Acum, însă, creatoarea posibilului viitor brand local, încă neînregistrat, „Piele pe bãț” , are planuri mari.

 

-Cu ce sunt obiectele realizate de tine diferite de cele din magazine?

-Sunt unicat, nu am realizat niciodată două articole identice. Pot merge într-acolo încât să afirm că mi-am impus lucrul acesta. Am uneori clienți care spun: Vreau o geantă ca aceasta sau ca aceea!, însă totdeauna le amintesc că au ocazia să aibă ceva unicat, realizat doar pentru ei, pentru că eu nu lucrez cu tipare și orice model poate fi ajustat, îmbunătățit, personalizat. Totul este atât de liber și cu atâtea posibilități, încât este mare păcat sa ne limităm.

De ce numele „Piele pe bãț”? Este marcã înregistratã?

-Ideea mi-a venit pur și simplu. Mă tot gândeam la ceva romanesc, ușor de reținut și cumva de impact, și mi-a trecut acesta prin cap, ajutată cumva și de Sfântul Bartolomeu, care este reprezentat în iconografia bizantină purtându-și pielea pe băț, și, bineînțeles, și de unele dintre produsele mele care sunt realizate prin combinarea lemnului cu pielea. Marcă înregistrată încă nu este, dar mi-aș dori, poate, în viitor.

Cât timp dureazã realizarea unui produs şi care sunt paşii pe care îi urmezi?

-Durata realizării unui produs variază, în funcție de model, de genul de piele pe care îl folosesc și, de ce nu, și de inspirația pe care o am, pentru că sunt clienți care vor ceva special, dar nu știu exact ce și atunci îmi dau mie câteva date, iar eu, pe baza datelor furnizate de ei, concep modelul.

Nu neg că lucrul acesta îmi place cel mai mult, deoarece îmi pune creativitatea la treabă și îmi dă și o satisfacție deloc de neglijat atunci când clienții sunt foarte entuziasmați de rezultat. Cât despre pașii spre realizarea unui produs, primul ar fi ideea sau schița modelului, după aceea tăierea pielii, perforarea ei, în vederea coaserii, iar aici trebuie să menționez că absolut toate cusăturile produselor mele sunt realizate în totalitate manual.

Aceștia sunt pașii principali, dar procesul de realizare este mult mai complex , folosindu-se, bineînțeles, unelte și produse speciale pentru lucrul în piele.

De unde aceastã pasiune pentru realizarea unor obiecte personalizate din piele?

-Tot timpul mi-a plăcut să meșteresc orice creativ, de la pictură, sculptură, la croitorie sau design interior, așa că lucratul în piele a fost doar o trecere firească, la care îmi doresc să rămân cât mai mult, care mă pasionează și mă bucura deopotrivă.

Este jobul principal sau doar un hobby?

-Principalul meu job este restaurator pictura murală, însă lucratul în piele a depășit deja stadiul de doar un hobby, deși așa a început, ca o joacă, o modalitate de a-mi umple timpul, care mi-a plăcut din ce în ce mai mult și pe care am tot continuat-o datorita feedback-ului pozitiv primit de la cei care mi-au vizitat pagina de Facebook Piele pe băț și care au comandat lucrările mele. Sunt foarte recunoscătoare celor care m-au ajutat și susținut să progresez, iar asta s-a văzut în produsele mele.

-Ai comenzi? Care a fost cea mai neobişnuitã dintre acestea?

-Comenzi am, bineînțeles în măsura timpului, scurt, din păcate, care îmi mai rămâne după 8 ore de lucru în cu totul alt domeniu, însă mă străduiesc să onorez toate comenzile pe care le primesc într-un timp cât mai scurt și de o calitate cât mai superioara. Comenzi neobișnuite înca nu am avut , dar le aștept. Sunt de părere că nimic nu este nerealizabil.

Ai planuri de extindere pentru „Piele pe bãț”? Un magazin sau alte modalități de comercializare?

-Da. Principalul meu scop este să îmi pot câștiga existența doar din produsele Piele pe băț, un scop la care lucrez și pe care sper să-l pot realiza cât mai curând.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro