Ionel Petre propune comasarea tuturor instituţiilor cu atribuţiuni de mediu și director unic

  • Preşedintele ALDE Dâmboviţa are un proiect de eficientizare a Ministerului Mediului: „La nivelul ministerului trebuie să dispară trei agenţii naţionale, să se creeze o direcţie generală de mediu care să aibă în teritoriu direcţii executive judeţene conduse de un singur director, nu de trei cum este în cazul de faţă…”

Comasarea tuturor instituţiilor cu atribuţiuni de mediu dintr-un judeţ, într-una singură, care să fie condusă de un director unic!  Noua Direcţie de Mediu ar urma să aibă în componenţa sa mai multe servicii, în locul actualelor structuri cunoscute ca Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu, etc. Aceasta este „provocarea” pe care  preşedintele ALDE Dâmboviţa, Petre Ionel o are deja pusă pe hărtie sub forma unui proiect pe care doreşte să îl aducă la cunoştinţa ministrului de resort, a noilor guvernanţi, care au anunţat deja că vor trece la restructurări în cadrul ministerelor, pentru a face o administraţie mai suplă şi mai eficientă. Ideea liderului ALDE Dâmboviţa nu este nouă, pentru că ea a fost propusă şi foştilor parteneri de guvernare, numai că aceştia nu au dorit să audă de restructurări şi comasări de instituţii. Între timp… lucrurile s-au schimbat iar soluţia  pare să fie mai degrabă pe gustul Guvernului PNL.

Ca să nu fiu acuzat de faptul că vin, ca în opoziţie, doar cu băgatul băţului prin gard, vin şi spun că lansez o provocare pentru ministrul Mediului şi implicit pentru premierul Ludovic Orban, în sensul că am pregătit un proiect de eficientizare a unei părţi din Ministerul Mediului, proiect care nu a fost acceptat de fostul partener de Guvernare. Propunerea înseamnă o economie cu impact major asupra ministerului în sensul că am propus şi voi putea pune la dispoziţie întreaga documentaţie actualului ministru… de eficientizare a domeniului Mediu.

La nivelul ministerului trebuie să dispară trei agenţii naţionale, să se creeze o direcţie generală de mediu care să aibă în teritoriu direcţii executive judeţene conduse de un singur director, nu de trei cum este în cazul de faţă, şi de servicii separate, respectiv serviciul de mediu, serviciul de control de mediu (actuala Gardă de Mediu), serviciul de arii protejate, toate sub acelaşi acoperiş… cu eficienţă maximă folosind acelaşi spaţiu, aceleaşi maşini şi fără să mai plimbe cetăţeanul… Acum se merge pe principiul… nu ţine de mine faptul că iese fum de la COST, ţine de Garda de Mediu, aceasta spune că avem aparate de măsură în punctele X şi Y, dar se ocupă de ele Agenţia de Protecţie a Mediului, care trebuie să ne anunţe pe noi dacă se întâmplă ceva. Trebuie să ne gândim la faptul că măsurătorile nu se pot face imediat, ele se fac în 24 h şi când se face media… ups şi iată că de acele poluări cumulate de la COST, pe 24 h, nu răspunde nimeni.

Aşa că o unică direcţie judeţeană şi un unic director care să răspundă pentru celelalte servicii, inclusiv de arii protejate, acolo unde am activat şi ştiu din interior, înseamnă un impact bugetar, o economie de 60 % din cât se cheltuie în momentul de faţă. Am totul pus pe hârtie, voi merge la dezbaterile publice pe această temă, dacă voi fi invitat, dar şi dacă nu voi fi invitat. Ştiu tot ce înseamnă domeniul de management, economie şi antifraudă fiscală, pentru că sunt specializat pe acest lucru”, a precizat Petre Ionel, preşedintele ALDE Dâmboviţa, în cadrul conferinţei de presă de astăzi.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro