Ionel Petre, candidatul ALDE pentru CJD, propuneri pe componenta de mediu (PE)

Distribuie:

Fost vicepreședinte al Ariilor Naturale Protejate, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, candidat ALDE pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița, atrage atenția că mediul înconjurător nu este de unică folosință. Acesta are mai multe propuneri concrete, care, în opinia lui, vor ajuta la o viață mai curată în județul Dâmbovița:

 

“Un mediu înconjurător murdar și neîngrijit înseamnă un mare pericol pentru sănătatea cetățenilor! Tocmai de aceea, cu toții suntem responsabili pentru siguranța noastră, implicit pentru protejarea naturii, care ne oferă principala resursă de supraviețuire, oxigenul.

Vă propun câteva măsuri concrete, prin care să reușim împreună să ducem o viață mai curată în județul Dâmbovița, o viață de cetățeni europeni:

  • Deșeurile menajere nu vor mai fi ridicate de colectori dacă nu sunt selectate. Astfel, dâmbovițenii vor fi sprijiniți prin acordarea de saci de unică folosință, precum și prin stabilirea unor costuri minime sau reduceri la abonamente pentru colectare. Mai mult decât atât, cerem triplarea amenzilor pentru cei care depozitează deșeurile în zonele neautorizate!

 

  • Curățarea tuturor spațiilor verzi, inclusiv a zonelor împădurite, va fi responsabilitatea autorităților locale dâmbovițene. Din păcate, cetățenii care nu înțeleg obligativitatea protejării mediului înconjurător vor fi sancționați conform legislației în vigoare și, de ce nu, conform sancțiunilor abrobate în consiliile locale: spre exemplu, cei care sunt prinși că aruncă gunoiul peste tot, pot plăti pentru faptele lor prin curățarea spațiilor verzi, alături de reprezentanții administrației locale.

 

  • Obligația tuturor societăților cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euro de a-și ține amprenta de carbon neutră prin achiziția de pe piețe specializate de certificate de reducere a emisiilor în urma unor audituri energetice specializate. De asemenea, voi discuta cu antreprenorii în vederea susținerii/colaborării în procesul de curățare a zonelor verzi din fiecare localitate, inclusiv a celor din zona montană.

 

Vrem un mediu mai curat, însă, depinde doar de noi ca acest aspect să devină realitate! Din fericire, evoluția tehnologiei și razele soarelui, dar și simpla adiere a vântului ne oferă soluția cea mai eficientă pentru a proteja natura.

 

Unul dintre principalele obiective ALDE Dâmbovița este reprezentat de ENERGIA VERDE produsă de parcurile fotovoltaice sau eoliene!

Haideți să alegem împreună soluțiile “verzi” pentru un mediu mai curat!

Haideți să curățăm mediul împreună!

Împreună suntem mai puternici!” (Publicitate electorală)

……………………..

 

Material realizat la comanda ALDE Dambovita. Cod unic mandatar financiar: 21200063

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro