ortooxacell kiss2022.gif Flax

Interviurile Gazetei: Victoria Harhoiu, târgovișteanca pentru care voluntariatul cu sute de tineri și vârstnici este o formă de omagiu pentru fiul pierdut la doar 16 ani

  • Doamna Victoria Harhoiu este un exemplu pentru tinerii sau adulții care nu își fac timp să se implice în comunitatea locală, încercând să îi ajute pe ceilalți și să miște lucrurile înspre mai bine. Deși are o venerabilă vârstă, Victoria Harhoiu este voluntar activ și cadru didactic implicat, care se dedică atât tinerilor, cât și persoanelor vârstnice. Totul a plecat de la o întâmplare tristă, în urma căreia fiul său, atunci adolescent, a decedat.

1. De ce faceți voluntariat și de cât timp vă ocupați cu astfel de activități?

Fac voluntariat pentru că este activitatea care rezonează cu convingerile pe care le am la această vârsta, 70 de ani. Voluntariatul este o concretizare a nivelului de spiritualitate a practicantului, să dai fără să aștepți o plată în schimb, evidențiază calitățile umane care formează caracterul acelui om. Nu vei găsi printre voluntari o persoană care minte, fură, să fie șmecher/oportunist, agresiv, nepunctual sau să fie îmbrăcat indecent. Voluntariatul este, pentru mine, un omagiu, o formă de manifestare a iubirii pentru copilul meu ANDREI care în anul 1991, când avea vârsta de 16 ani, în urma unui accident -a fost îmbrâncit de un alt elev- a trecut într-o lume, poate, mai bună decât cea pământeană. Am înființat în 1993, fundația care-i poartă numele, FUNDAȚIA ANDREI, prin care,  cu activitățile dedicate elevilor și pensionarilor, păstrez  vie  amintirea lui Andrei.

  1. Cum lucrați cu elevii?

Profesia  mea este de cadru didactic. Fundația Andrei  a  încheiat un Acord de Parteneriat cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița, prin care școlile ne pot solicit gratuit training-uri pe teme convenite anterior  precum și premierea elevilor cu bune rezultate școlare dar care sunt vulnerabili.  Amănunte despre Premierea Elevilor găsiți pe Facebook la adresa [email protected]. Ne ducem în oricare școală din județul Dâmbovița, dacă suntem solicitați.  Metodele de lucru cu elevii sunt cele non-formale, ceva mai expansive și personalizate pentru  nevoile unor grupuri mici de elevi. Manifestarea spontană, participarea vie a copiilor la tema dată este cheia reușitei noastre, fundație-elevi.

  1. Ce proiecte aveți cu fundația ANDREI în această perioadă?

Din anul 1993 și până în prezent, 2017 răspundem unor nevoi ale oamenilor din jurul nostru. Recompensăm elevii merituoși cu burse și premii, consiliem elevii pentru alegerea conștientă a profesiei, resocializăm pensionarii activi, prin intermediul Clubului Pensionarilor Activi și activăm civic în comunitatea locală, ca membru în Consiliul pentru Transparență Locală Târgoviște.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media