Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Interviurile Gazetei: Teodora Anghelescu, primarul din comuna Bezdead, pregătește proiectele pentru noul mandat

R:  -Aveți deja o listă cu proiecte pregătite pentru următorul mandat de primar, pe care sperați să-l obțineți cu ajutorul cetățenilor. Despre ce proiecte este vorba?

T.A.:-  Cu siguranță, mai am multe de făcut pentru comuna Bezdead, iar la unele proiecte am început deja să lucrăm, la altele așteptăm răspunsul pentru finanțare de la Ministerul Dezvoltarii. Am depus și cerere de finanțare prin PNDR pentru „Extindere și modernizare a rețelei de apă potabilă din comuna Bezdead” și „ Înființarea rețelei de canalizare în comuna Bezdead” .

                Este imperios necesară suplimentarea sursei de apa pentru a se putea discuta în continuare depre extinderea rețelei. De asemenea, canalizarea este obligatorie în toate localitățile cu peste 2000 de locuitori până în anul 2020.

                Tot prin finanțare europeană intenționez să modernizez Grădinița  Nr 1 Bezdead, care are nevoie de o amenajare exterioară  și dotare.

                Am început în satul Măgura construcția unei  săli de evenimente cu capacitate de 150 de locuri, unde cetățenii își pot desfășura diversele evenimente. Tot aici doresc să amenajez un teren de sport și un loc de joacă pentru copii.

                În ceea ce privește infrastructura  rutieră, continuăm cu modernizarea drumurilor( ulițe) locale prin PNDL  (Programul Național de Dezvoltare Locală ) cu următoarele obiective :

  • Ulita Negrescu, ulița Ureche-Șerban și Ulita Groape;
  • Ulița Căliman, ulița Furcoi-Nache;
  • Ulița Duca, ulița Purcărea și ulița Valea Omului;
  • Ulița Valea Dedii și Valea Macului ;
  • Ulita Bădoiești ;
  • Ulița Tunari ;
  • Ulița Crăciun.

             De asemenea, proiectul de extindere și modernizare Cămin Cultural ( Valea Macului) este

depus la MDRAP și se așteaptă raspuns pentru finanțare. Pe Programul Național Regional, unde aștept deschiderea acestuia, doresc să modernizez și să extind Școala Grigore Rădulescu Bezdead.

R:  -Se poate spune că ați fost un primar gospodar?

T.A.:-Cu siguranță, da. Fără lipsă de modestie. Asta îmi și place, să facem comuna atractivă și frumoasă, fără bani mulți, cu posibilitățile pe care le avem, chiar dacă activitatea economică la noi este moartă.

R:  -Ce șanse de dezvoltare vedeți din punct de vedere economic pentru Bezdead?

T.A.:-Dacă s-ar reabilita DJ 710, ar intensifica tranzitul și poate lucrurile s-ar mai schimba. În general, cererile pe care le-am primit au fost de concesionare a terenurilor, a izlazului, lucru cu care n–am fost de acord . Acest izlaz vreau să ramana doar în folosul crescătorilor de animale din Bezdead.

Ar fi o șansă cu agroturismul si sper ca in viitor sa existe dechidere pentru astfel de activitati.  Eu aș vrea să se dezvolte inițiativa privată.

Îmi doresc să ajungem o localitate la fel de vizitată ca Moeciu.

R:  -Un gând pentru locuitori înainte de perioada care urmează?

T.A.: –  Pentru toți locuitorii comunei  Bezdead și, nu in ultimul rand celor plecati peste hotare, le transmit un gând bun care, să le inspire încredere în viitor. Vreau să-i asigur că voi rămâne mereu aproape de problemele lor. Le doresc sănătate , înțelepciune și, pentru faptul că se apropie Sfintele sărbători de Paști, clipe minunate, lumină și căldură în fiecare familie. Sărbători fericite!

Distribuie:

One thought on “Interviurile Gazetei: Teodora Anghelescu, primarul din comuna Bezdead, pregătește proiectele pentru noul mandat

  1. Stimata doamna primar. Felicitări pentru realizările de pin acum.va doresc sa obțineți și următorul mandat.regret ca nu va pot vota pentru ca nu am buletin de bezdead chiar dacă am casa în comuna de care va ocupați. Am citit cu interes programul , este corect dar ați omis ceva foarte important. Transportul rutier, deoarece foarte mulți locuitori nu au alt mijloc de transport și sunt nrvoiti sa meargă la pucioasa sau tirgoviste pentru probleme personale și de sănătate. Trebuie discutat și cu patronul de la ați în legătură cu transportul spre București unde lucrează și studiază mulți localnici.sper sa aveți în vedere și acest aspect.va Mulțumesc și va doresc Sărbători pascale cu sănătate și bucurii.

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media