Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

27-11-2021

Universitatea Valahia îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Ioan Golcea

Senatul Universităţii Valahia din Târgovişte va organiza pe data de 28 aprilie 2016, ora 12.30, la Centrul Internațional de  Conferințe al Universității, decernarea titlului și a diplomei de Doctor Honoris Causa, domnului conf. univ. dr.   Ioan GOLCEA – membru fondator al Facultății de Muzică din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Profesorul și dirijorul  Ioan Golcea  s-a  născut la data de 19 iunie 1948 în Oraşul Brad, Judeţul Hunedoara, a absolvit  Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti, absolvit în anul1968 și Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, Bucureşti  în anul  1972 cu specializările „Profesor de muzică” și  „Dirijat coral” – clasa MARIN CONSTANTIN;  Studiile de doctorat în muzică le-a absolvit la Universitatea Națională de Muzică din București în anul  2003.

În perioada 1972-1992  a fost profesor şi dirijor la Şcoala Militară de Muzică din Bucureşti precum si  cadru didactic asociat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, după această perioadă și până-n anul 1996 si-a continuat activitatea didactică în cadrul  Academiei de Muzică din Bucureşti.  Începând cu anul 1996 domnia  și-a desfășurat activitatea didactică în cadrul Universității Naţională de Muzică din București. A fost Decan al Facultăţii de Muzică din Universitatea Valahia din Târgovişte în perioada 2000-2005 și Vicepreşedinte al Senatului Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti între anii 2012-2013.

Maestrul Ioan Golcea este un profesor – model, stabilind raporturi profesionale şi umane durabile cu toţi absolvenţii Facultăţii de Muzică. În calitate de interpret, profesor, intelectual, artist cu experienţă şi generozitate, a susţinut arta, cultura, învăţământul, nivelul de interpretare muzicală din Târgovişte, contribuind la formarea profesioniştilor dâmboviţeni în dirijatul coral şcolar și în dirijatul coral profesionist.

Prin prezenţa sa în mediul artistic târgoviştean, Ioan Golcea ne-a adus o contribuţie valoroasă la contopirea energiilor creatoare în mediul artistic şi în cel didactic, cultivând o comunicare încărcată de afecţiune şi sensibilitate, de respect şi o profundă reverenţă faţă de rezultatele muncii intelectuale-spirituale, apreciind fiecare realizare a colaboratorilor săi.

Domnia sa a lăsat în Târgovişte o şcoală de cânt coral şi de dirijat, dar şi urmaşi în arta de a „apropia fiinţa umană de ea însăşi, îndemnând-o să parcurgă serafic lunga cale spre propria sa înţelegere” (I. Golcea).

.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI