Interviurile Gazetei: Ariana Nistor a descoperit adevăratul voluntariat în tabăra Magicamp

Ariana Nistor este o tânără ambițioasă din Pucioasa, care studiază în prezent la Universitatea Transilvania, Brașov, însă își face timp și pentru voluntariat, pe care l-a descoperit cu ceva timp în urmă, la Crucea Roșie Dâmbovița. O adevărată lecție de viață i-a oferit însă experiența din Magicamp, înființată de ministrul dâmbovițean al Sănătății, Vlad Voiculescu, în localitatea sa natală, Brănești, despre care Ariana ne-a vorbit într-un interviu acordat pentru Gazeta Dâmboviței.

-Cum a început colaborarea ta cu MagiCamp?

-Inițial, nu știam nimic despre Magicamp, nu erau foarte multe informații în mass-media, doar ce am văzut o postare pe o rețea de socializare, după care am luat legătura cu Vlad. I-am spus că îmi doresc enorm să intru în familia MagiCamp și asa s-a și întâmplat. Anul trecut, am fost doar voluntar local, nu dormeam în tabără, ci am făcut naveta cu bicicleta de la Pucioasa la Brănești, aproximativ 2 săptămâni. Anul acesta, timp de o săptămână, m-am distrat împreună cu copiii și voluntarii, am pus la bătaie toate resursele emoționale, am râs, am visat…  În fiecare an se scrie câte o pagină de basm. Mulțumesc Vlad și Melania pentru ca m-ați primit în echipa magică!

-Ce te-a impresionat cel mai mult atunci când ai ajuns în locul acesta magic pentru copiii bolnavi?

MagiCamp este un loc special, este o poveste. Ce este mai frumos decât zâmbetul de pe chipul unui copil?  Cel mai mult m-a impresionat faptul că acești copii care, deși sunt bolnavi, de fapt nu arată acest lucru, sunt plini de energie,  pe chipurile lor însorite se citește veselia. Cu ajutorul voluntarilor, prin incurajări, râsete am reușit să le dăm șansa  de a fi  exact cum vor ei să fie dacă boala aceasta nu le-ar fi furat din fiecare zi câte puțin.

-De ce ai ales să faci voluntariat în MagiCamp?

-Voluntariatul în Magicamp mă ajută pentru viitoare mea profesie, mă formează, am înțeles mult mai bine cum trebuie să lucrez cu copiii. De mică am vrut să devin profesor, iubesc copiii, iar aici am învățat cum să ofer dragoste copiilor (în special) și că ai nevoie de câteva abilități :  spirit de echipă, dreptate, principialitate, cinste, curaj, corectitudine, răbdare, optimism, modestie, fermitate, stăpânire de sine.

-Povestește-ne puțin despre această tabără și ceea ce se întâmplă aici.

-Anul acesta au fost 9 săptămâni de tabără, atât pentru copiii cu afecțiuni oncologice, cât și pentru copiii care au suferit arsuri (Connectiv Camp și Grief Camp) . Eu am făcut parte din seria 2, unde am cunoscut oameni minunați, fantastici, care pur și simplu s-au dăruit copiilor. Pentru seria 2, copiii au ajuns duminică, pe la ora prânzului, pe unii îi mai cunoșteam de anul trecut, alții erau cam timizi, cel puțin la început. Timp de o săptămână, s-au distrat, au râs, s-au căţărat, s-au dat cu tiroliana, au tras cu arcul, au călărit, au pictat, au cântat și bineînțeles au fost  asistați de voluntari și medici.  Fiecare voluntar are câte o sarcină zilnica, de exemplu ajutor la bucătărie. Să nu uităm de Doamna Polonic, care gătește excepțional și este super „mama” copiilor.

Voluntarii, cât și copiii am fost împărțiți în echipe: Echipa Galbenă, Echipa Verde,Echipa Roșie, Echipa Albastră, Echipa Mov. În fiecare zi, aveam un program de ateliere, ne grupam în echipe și fiecare echipă trebuia să își deseneze un steag (la  Echipa Galbena – Fulger am fost eu). După care urma atelierul de olărit, unde am construit împreună cu copiii Echipei Galbene un sat din lut. Alte ateliere prezente au fost cele de pictură pe pietre, ceramică, origami, experimente cu geata carbonica, ECOdesign și defilare mobilier si haine, crearea unor parfumuri, bijuterii și bretari. Sa nu uitam de piscina, care este o mare atracție pentru copii. De altfel, ne-am uitat și la filme care ne-au testat limitele” Zootopia”, la care am ras și plâns în același timp. În MagiCamp, toate problemele copiilor sunt date uitării și sunt înlocuite cu joaca…Joaca la greu chiar, doar acesta este motto-ul taberei! Seara, înainte de stingere, trebuia să le citim copiilor câte o poveste, dar să le punem și câte o întrebare, de exemplu: „ Dacă ai fi un copac și ramurile ți s-ar deschide, ce ai vrea să agăți în ele?”. Cu o mică jucărie, numită muțunache, dată din mână în mană, aflăm răspunsuri uimitoare de la copii, unele chiar ne șocau.

În final, după o săptămână de joacă, a urmat petrecerea mult așteptată de copii, care a inclus momente artistice pregătite de aceștia și de voluntari  și minunatul foc de tabără, unde dansam și ne distram.

Tabara MagiCamp este tabăra care vindecă suflete și aduce zâmbetul pe chipul copiilor. Aștept cu nerăbdare să-i revăd pe copii, pe voluntari , care sunt minunați și și o să duc tradiția mai departe, povestind cât de frumos este aici.

14348894_1045335595583088_609040626_n

12829055_907922319324417_7731519555069720541_o14102750_10205870347592864_1576827008429002603_n


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro