Marți 13 – “Ziua Informarii Preventive”

Ziua Informării Preventive (începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a identificat această oportunitale de diseminare a  informaţiilor cu caracter preventiv, prin organizarea acestui eveniment ori de câte ori data de 13 pică într-o zi de marţi).

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa organizează activităţi dedicate acestei zile, care se vor desfăşura după următorul program:

în ziua de marţi – 13 septembrie 2016

la sediul inspectoratului din Mun. Târgovişte – Şoseaua Găeşti nr.9

11:00-11:10

  • Primirea invitaților

11:10-12:00

  • Primirea raportului de către prefectul județului;
  • Serviciul religios;
  • Alocuţiuni ale inspectorului şef şi ale oficialităţilor;
  • Premierea serviciilor voluntare şi private pentru situații de urgență;
  • Premierea cercurilor de elevi ”Prietenii Pompierilor”;
  • Defilarea trupelor de pompieri;
  • Vizitarea expoziţiei cu tehnică de intervenţie

12:00-13:00

  • Exerciţii demonstrative

          – în intervalul orar 10:00 – 14:00, în toate subunităţile Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” Dâmboviţa (Detaşamentul Târgovişte, Garda Voineşti, Detaşamentul Pucioasa, Garda Fieni, Detaşamentul Moreni, Garda Corneşti, Detaşamentul Titu, Garda Răcari, Garda Potlogi, Detaşamentul Găeşti, Garda Vişina), se va organiza „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”, prilej cu care, îi invităm pe cetăţenii dâmboviţeni să viziteze aceste subunităţi de intervenţie, unde vor vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, exerciţii demonstrative din programul de pregătire al pompierilor militari, dar şi modul de alertare şi ieşire la intervenţie.

Cu ocazia Zilei Informării Preventive, marţi – 13 septembrie 2016,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” Dâmboviţa va organiza următoarele activităţi:

– puncte de informare preventivă – la sediul inspectoratului şi în zone cu afluenţă mare de persoane din Mun.Târgovişte, unde vor fi distribuite cetăţenilor materiale informative din Campaniile naţionale aflate în derulare: “Nu temur la cutremur” şi “RISC”;

– concurs radiotelefonic organizat cu sprijinul unui post de radio local, unde participanţii vor putea câştiga unul din cele 4(patru) detectoare de gaz şi fum oferite ca premii.

Aceste activităţi vin în întâmpinarea dorinţei noastre şi a cetăţenilor de a ne cunoaşte mai bine, de familiarizare a acestora cu mediul în care ne desfăşurăm activitatea şi cu situaţiile în care suntem solicitaţi pentru protejarea comunităţii, pentru apărarea şi salvarea vieţii, bunurilor materiale şi mediului înconjurător.

*  *  *

MESAJUL INSPECTORULUI ŞEF

al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa

cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România

Ziua de 13 septembrie a rămas în conştiinţa neamului românesc ca o pagina importantă de curaj şi sacrificiu.

Acum 168 de ani, în bătălia din Dealu Spirii, bravii ostaşi pompieri din Bucureşti conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-au opus trupelor otomane venite să înfrangă mişcarea revoluţionară de la 1848 într-o luptă dusă până la sacrificiu.

Curajul şi spiritul de sacrificiu al pompierilor au continuat peste timp, ele fiind reînsufleţite în principalele momente ale istoriei naţionale: la 1877, în bateriile de artilerie de la Giurgiu şi Calafat care au dat semnalul începerii Războiului de Independenţă, cât şi pe fronturile celor două conflagraţii mondiale, luptând cu arma în mână sau intervenind pentru stingerea incendiilor provocate de confruntările armate.

Ducând mai departe aceste tradiţii, suntem în prezent o instituţie care a dezvoltat un mecanism complex de reacţie la urgenţe civile, cu misiunea de a ne pregăti cu rigurozitate pentru a proteja şi salva viaţa cetăţenilor. Buna gestionare a misiunilor din sfera situaţiilor de urgenţă presupune oameni cu calităţi deosebite: loialitate, fermitate, devotament şi spirit de sacrificiu. Îmi exprim convingerea că personalul instituţiei pe care o reprezint şi conduc a dovedit de nenumarate ori că posedă aceste calităţi, prin profesionalismul şi seriozitatea de care dau dovadă în exercitarea misiunilor şi atribuţiilor de serviciu, fiind permanent, 24 de ore din 24, în slujba cetăţeanului şi a comunităţii.

Cu acest prilej aniversar aduc mulţumiri Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din judeţ, serviciilor descentralizate şi deconcentrate cu atribuţii specifice privind siguranţa cetăţeanului, consiliilor locale şi primăriilor judeţului Dâmboviţa, Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa şi O.N.G.-urilor  pentru sprijinul acordat şi implicarea în îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă apărute la nivelul judeţului.

Aduc, de asemenea, mulţumiri reprezentanţilor din mass-media pentru sprijinul acordat în popularizarea măsurilor de prevenire şi comportare a populaţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, pentru buna colaborare în efortul comun de formare a unui comportament preventiv al cetăţenilor, precum şi pentru modul obiectiv de realizare a transmisiunilor şi relatărilor de la locul evenimentelor.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, vă transmit vouă, stimaţi colegi, precum şi pompierilor din serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei noastre meniri.

LA MULŢI ANI !

INSPECTOR ŞEF

Colonel Mirel PIETREANU

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro