Intervenție, de la Tribuna Parlamentului, a deputatului Radu Popa, după descinderile de la Cojasca

Deputatul PSD, Radu Popa, s-a adresat, astăzi, colegilor parlamentari, după descinderile la Cojasca unde au fost percheziționate casa primarului Gheorghe Victor, primăria și Serviciul de evidența populației, într-un dosar cu acuzații de emitere de vize de reședință în fals.

Popa spune că acțiunea pare coordonată politic, arătând cu degetul spre prefectul județului, Aurelian Popa și președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, fost consilier pe probleme de ordine publică al premierului, având în vedere că în localitatea a început campania pentru alegerile locale, în urmă cu doar câteva zile.

Radu Popa spune că va formula și o interpretare către Ministrul Administrației și internelor, pe această temă, considerând că acțiunea are rolul de intervenție în favoare unui competitor electoral: “În întreb pe domnul Guran, în întreb pe domnul Bode, pe domnul Orban: Până astăzi nu știați că există această suspiciune. Până astăzi, în mijlocul campaniei electorale nu ați auzit de Cojasca? Șefii politici ai Poliției PNL, și îi numesc aici pe Virgil Guran și pe prefectul Popa au bănuit că pentru a câștiga alegerile este suficient pulanul mascaților. Avem de partea noastră voința oamenilor, iar acest abuz în numele luptei anticorupție delegitimează alegerile libere și democratice” a spus Popa.

În cursul zilei, și organizația PSD Dâmbovița a transmis un comunicat pe această temă:

PSD Dâmbovița a luat act de evenimentele petrecute în cursul acestei dimineți în comuna Cojasca.

În ceea ce privește acuzațiile care i se aduc primarului Victor Gheorghe, PSD Dâmbovița nu comentează acțiunile justiției și nu se va pronunța atât timp cât ancheta este în desfășurare.

Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că intervenția de astăzi coincide cu vizita pe care o va face, mâine, în comuna Cojasca, președintele PNL, Ludovic Orban. De asemenea, este cel puțin curios faptul că o astfel de acțiune se desfășoară chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerea consiliului local al comunei. Sperăm că desfășurarea de forțe de la Cojasca nu reprezintă o încercare de influențare a rezultatelor scrutinului de pe 27 iunie, iar descinderile au fost făcute doar în spiritul și cu repectarea legii, fără ca politicul să intervină în bunul mers al anchetei.

Pe de altă parte, nu vrem să credem că ceea ce s-a întâmplat astăzi la Cojasca este un act de intimidare pus la cale de PNL, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a trimis forțele de ordine acasă la unul dintre cei mai gospodari primari ai PSD doar pentru că reprezentanții social-democrați vor câștiga alegerile pentru consiliul local din comună. Oamenii din Cojasca știu foarte bine că localitatea lor a fost blocată iresponsabil timp de aproape un an de membrii PNL.

Nu în ultimul rând, PSD Dâmbovița nu este intimidat de astfel de acțiuni. Vom câștiga alegerile în Cojasca pentru că oamenii au văzut că PNL generează doar scandaluri politice, iar membrii acestui partid nu fac nimic pentru dezvoltarea localității.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro