ÎNFIORĂTOR: Încă un caz de sclavie! Copii vânduţi de părinţi pentru datorii făcute la cămătari

3  minori cu vârste cuprinse  între 11 ani și 16 ani și o persoană majoră, în varstă de 19 ani, fratele celor 3 minori au fost ţinuţi 4 ani sclavi de către o familie din Târgu Mureş. Copiii au fost daţi chiar  de părinţi în contul unor bani pe care îi împrumutase de la această familie.

Bako Iosif, Bako Cornelia, Bako Jozsef şi Bako Klara dezvoltaseră  un sistem de obţinere ilicită a unor sume importante de bani, prin obligarea mai multor persoane din comunitatea rromă să le ofere împuternicire pentru a ridica alocaţiile de stat pentru copii minori şi ajutoarele sociale primite de către aceştia, totul în numele recuperării unor pretinse datorii. În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii  a rezultat că inculpații acordau împrumuturi cu dobândă extrem de mare, respectiv 100% pe lună, împrumuturi pe care persoanele împrumutate a căror venituri se bazau exclusiv pe alocaţiile de stat primite pentru copii minori şi pe ajutoarele sociale, nu le puteau achita. Aşa au fost şi părinţi celor trei copii care i-au vândut fără nici o remuşcare. Chiar dacă aveau doar 5 – 6 anişori, stăpânii i-au obligat la  munci deosebit de grele, respectiv, îngrijirea unui număr mare de animale. Odată ajunşi în gospodăriile cămătarilor, minorii au fost împiedicaţi să mai urmeze cursurile şcolare, fiind astfel afectată dezvoltarea  intelectuală a acestora. Poliţiştii i-au găsit murdari şi nemâncaţi într-o cameră unde locuiau de 4 ani, care avea doar o canapea şi o sobă.


În urma percheziţiilor au fost descoperite carduri bancare, suma de 60.700 de lei, cupoane emise de Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale pe numele mai multor minori ce nu fac parte din familia inculpaţilor, procuri speciale prin care inculpaţii erau autorizaţi să ridice sumele de bani reprezentând  alocaţiile sociale ale acelor minori, contracte de împrumut, contracte de vânzare – cumpărare, diferite înscrisuri conţinând inscripţii privitoare la datorii.

Anul trecut, un alt caz de sclavie, cutremura România. Tinerii ţinuţi în lanţuri, bătuţi şi înfometaţi erau victime ale unei reţele de furt de lemne din comuna Berevoieşti,  sat Gămăceşti, Argeş. Mulţi dintre ei fuseseră răpiţi, aveam probleme medicale sau proveneau din familii foarte sărace care nu-i puteau căuta. Romii îi tratau exact pe sclavi. Cei care nu putea munci erau bătuţi crunt cu biciul şi trimişi la cerşit. Anchetatorii cred că unii au fost şi victime ale unor abuzuri sexuale.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca