Industria de apărare iese în stradă. Sindicate: “Ministrul Leș este total antiindustrie românească”

Distribuie:
  • Alianţa Sindicatelor din Industria de Apărare se reuneşte miercuri, 10 iulie, la Predeal ,,Ne pregătim pentru ieşirea în stradă…  Cel mai probabil vor fi acţiuni de protest în faţa Guvernului”

Le-a ajuns cuţitul la os şi se pregătesc să iasă în stradă! Miercuri, 10 iulie, începând cu ora 11.00,  reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare a ţării se reunesc la Predeal pentru a stabili detaliile  acţiunilor de protest din perioada următoare. Sindicaliştii acuză lipsa de implicare a factorilor decidenţi, respectiv a Ministerelor de Resort (Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei), dar şi a premierului României în bunul mers al acestui sector de activitate care are nevoie de investiţii pentru a se pune pe picioare, dar şi de contracte şi comenzi pentru a produce pentru Armata Română şi de ce nu pentru export.

 Pentru că nu se doreşte pornirea motoarelor industriei de apărare autohtone, sindicatele vor declanşa acţiuni de protest chiar în faţa Guvernului…,,Ce se aude este grav! Încep iar schimbări de Consilii de Administraţie, încep tot felul de nebunii, am înţeles că vor să schimbe şi la Romarm. La Romarm este acum un director, Cucu Claudiu care chiar luptă să facă nişte lucruri bune, ţine foarte aproape de sindicate, se consultă cu sindicatele în deciziile pe care le ia în aşa fel încât acestea să fie nişte decizii corecte, bune şi care să sprijine realităţile din societăţi. Dar se pare că lucrul acesta nu convine cuiva şi înţeleg că şi el este ameninţat în momentul de faţă de schimbare. Dacă se va produce schimbarea cu cine avem noi informaţii lucrurile nu sunt tocmai bune. În momentul de faţă atitudinea ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş ne arată că nu are nici în clin şi nici în mânecă cu industria românească. El este total antiindustrie românească din toate poziţiile, din toate unghiile. De asemenea, pentru că prim ministrul României, Viorica Dăncilă  nu a dat curs până acum invitaţiei noastre de a ne întâlni, care deja a atins un an şi jumătate,  eu am convocat pentru miercuri, 10 iulie, ora 11.00, în zona Braşov toate sindicatele pentru a lua o decizie, pentru că nu se mai poate. Ne pregătim pentru ieşirea în stradă, miercuri o să decidem acţiunile, la Predeal, unde se va reuni Alianţa Sindicatelor din Industria de Apărare. Cel mai probabil vor fi acţiuni de protest în faţa Guvernului”, a semnalat preşedintele Alianţei Sindicale din Industria de Apărare, Constantin Bucuroiu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro